refinansieras ditt hem – begära ett skatteavdrag för poäng

Den inteckning refinansiera marknaden har svalnat dramatiskt med nya räntehöjningar. Många människor är dock refinansieras under 2005 och kan göra anspråk skatteavdrag.

refinansieras ditt hem – begära ett skatteavdrag för poäng

Bolåneräntorna har varit chockerande låg under de senaste åren. Detta är knappast en nyhet för alla som äger ett hem. De nominella priserna, gjorde dock resultera i ett stort uppsving för inteckning industrin. Eftersom priserna trängdes upp och ner, refinansieras miljoner för att rädda just fraktionen mer på sina bostadslån. Heck, refinansieras många människor flera gånger! Tyvärr har denna snabba refinansiera vurm kommit till ett slut med de stigande bolåneräntorna.

Om du refinansieras det senaste året för att få lägre priser, har jag lite goda nyheter. Inte nog med att du får lägre priser, men du förmodligen byggt upp några ytterligare skatteavdrag du kan använda för att sänka din skatt räkningen.

För att få en inteckning, ny eller en refinansiering, husägare måste ofta betala poäng. Dessa otäcka små laddningar utgör en andel av lånet och är vanligtvis en upfront avgift. Lyckligtvis punkter är avdragsgilla. Generellt kommer du att yrka avdrag för poäng som en del av inteckning ränteavdrag som gör vår fastighetsbranschen så attraktiv. Den typen av lån, dock påverkar hur poängen dras.

Om du fått ett nytt hem lån för en bostad, kan du dra av hela beloppet av punkterna. För att göra detta, dock måste du specificera på din deklaration. Eftersom du ska dra av räntan på lånet också, är detta en no brainer.

Om du refinansieras ett befintligt bostadslån för en bostad, men saker och ting är lite annorlunda. Ja, kan du dra av de punkter som betalas på refinansiera. Tyvärr måste du dra dem över lånets löptid. I praktiken kan man inte dra av hela $ 3000 du betalat in poäng när du refinansieras i augusti förra året. Istället kan du dra av en procentandel av $ 3,000. Procentsatsen är värdet av de punkter dividerat med antalet månader av lånet. Det finns två vägar runt detta skatt handikapp.

Om du refinansieras två gånger under 2005, och några av er gjorde, kan du dra av det fulla beloppet av de punkter på den första refinansiera. Varför? Du kan göra detta eftersom livet i första refinansiera var mindre än ett år, vilket alla inträffade under 2005.

I vissa fall kan poäng också vara omedelbart avdragsgilla om du använde en refinansiering för hem förbättringar. Det är lite teknisk och utanför ramen för denna artikel. Om du faktiskt använt en refinansiering för att förbättra hemmet, och du kan bevisa det med kvitton, tala med en skatt professionell att skriva av alla dina poäng direkt.