refinansiera vad du behöver veta

Det finns tillfällen då det är vettigt att refinansiera din inteckning. Det är viktigt att ha ett tydligt ekonomiskt mål i åtanke så att du är mer kompetent att välja den mest lämpliga lånet. Ytterst är beslutet upp till dig att avgöra när det är bäst för dig att refinansiera, baserat på dina individuella ekonomiska situation.
Refinansiera från en justerbar sats inteckning (ARM) till en fast ränta
Det är viktigt att fundera på vad bolåneräntor gör. Sedan mitten av 2004 har Federal Reserve höjt räntan flera gånger och väntas fortsätta att höja priserna inom en snar framtid. Detta innebär att om du har en justerbar sats inteckning (ARM), kan den anpassa sig till en kurs som är högre än en fast ränta inteckning. Nu kan vara en bra tid att överväga refinansiering till en fast ränta lån.
Men, måste du också överväga hur mycket tid du planerar att vara i ditt hem. Om du bara kommer att vara i ditt hem för ett par år, kan det vara meningsfullt att inte refinansiera ur armen. Om du ska vara i ditt hem längre än sju år, kan det vara ett smart drag att refinansiera till en fast ränta inteckning.

Refinansiera från en fast ränta inteckning till en ARM Återigen, måste du överväga hur länge du planerar att vara i ditt hem. Många människor flyttar inom nio år så det kanske inte vettigt att betala en högre ränta för en 30-årig fast ränta inteckning när du inte kommer att vara hemma så länge. Det kan kosta dig pengar. Överväg refinansiering till en ARM istället – du får en lägre ränta och sänka din månatliga inteckning betalning.

En droppe bara en halv till tre fjärdedelar av en procentenhet i ränta kan sänka din månatliga betalning. Om du inte refinansiera, kan du betala för mycket varje månad för ditt lån, och det är aldrig ett bra ekonomiskt drag. Det finns några olika sätt du kan sänka din månatliga inteckning betalning.

Först, kan du refinansiera bara till en lägre ränta. En lägre ränta innebär i allmänhet en lägre månadsbetalning.

Det andra, kan du ändra löptiden för din inteckning. Till exempel, om du har ett 15-årigt lån, kan du förlänga termen till 30 år. Eftersom saldot på ditt lån sprids ut över en längre tid, är din betalning lägre. Men om du har ett 30-årigt hypotekslån och en av dina finansiella mål är långsiktigt sparande, kanske du vill överväga att förkorta din tid till 20 eller till och med 15 år. Din betalning kommer att vara högre, men du kommer att betala mycket mindre i ränta under lånets löptid, vilket sparar tusentals dollar på lång run.for mer information: