refinansiera och konsolidera dina skulder

Om man ser tillbaka på de senaste tio åren, har detta varit en riktig boom och bust tidsperiod. Under de första åren, banker och finansbolag låt oss låna mer pengar än vad vi behövde. Lyckligtvis fanns det en fastighetsbubbla formning så att köpa en ny dyrare hem var en stor vinnare. Höljet kapitalet växte riktigt snabbt och gav allt mer trygghet för fler lån. Ändra hem efter fyra eller fem år låt oss tjäna pengar och hålla på att bygga upp vårt substansvärde. Utom, allt vi gjorde var på väg allt djupare i skuld, så att, då fastighetsbubblan sprack och lågkonjunkturen slog var det ingenstans kvar att köra. Alla våra skulder kom hem till hönshus.

Jo, vi har haft drygt ett år för att börja sortera ut våra problem. Förhoppningsvis är du en av de lyckliga som har lyckats stanna i arbete och hålla upp avbetalning på ditt hem. Även om du kan ha negativ bostäder kapital, detta är inte allt jämmer och elände. Låt oss börja med hur du har lyckats överleva. Du slutade alla vilda utgifter och började betala de dyraste skulderna på din butik och kreditkort. Du är fortfarande en bit bort från att betala alla dina skulder. Mycket få människor har lyckats växla över till att bygga upp sin kassa besparingar. Men du är bättre än du var för ett år sedan. Nu titta runt. Räntorna har varit på botten i flera månader. Fed sänka de övergripande priserna på benet och, långsamt, har detta filtreras genom banksystemet. Det finns fler billiga pengar runt idag. Utom vi har fortfarande kreditkrisen. Bankerna är fortfarande tveksamma till att låna ut.

Det finns hundratals bostadsområden runt om i landet där övertagna bostäder står tomma med andrahandsvärdet dra längs botten. Medan detta kvarstår, har du bara en strategi. Så snart värdet på din bostad stiger över utestående beloppet på din nuvarande inteckning, bör du överväga refinansiering. Om du kan växla från den befintliga dyrare bostadslån till en vid nuvarande räntenivåer, kommer du raka tusentals dollar av den totala du betalar under hela livstiden för lånet. Men det finns ytterligare en möjlighet att överväga.

När du upptäcker att du har några positiva bostäder kapital, kan du förhandla fram ett lån skuldkonsolidering, dvs istället för att betala individuella delbetalningar för att lagra och kreditkort transportörer, du rulla upp alla dina skulder till en enda inteckning. Detta ger dig en enda månatliga avbetalningen att betala. Med rätt mycket på plats, kommer du att hitta dig att spara tusentals dollar per år i räntebetalningar. Du kommer att betala dina skulder till en betydligt lägre kostnad och snart kunna börja spara. Så ledorden är tålamod och långsiktig planering. Du måste hålla på att betala ner dina skulder. Visa dig själv som en ansvarsfull låntagare och hålla din kredit värdering så stark som möjligt. Övervaka den lokala bostadsmarknaden och se vad som händer med andrahandsvärdet. Du måste vara beredd att flytta när värdena börjar plocka upp. Du behöver också detaljerad redovisning och finansiell förslag redo att presentera en inteckning eller bostadslån mäklare. Var beredd med din egen långsiktig räddningsplan.