refinansiera & inteckning tips handpenning med present brev

Om du är en första gången hem köpare som har varit ute shopping för denna dröm hus, har du förmodligen redan hört din fastighetsmäklare eller byggherren första frågan: “Hur mycket kommer du att lägga ner” Om du har bra kredit, flera år av konsekvent inkomst på skiva och en relativt lång historia av att använda kredit klokt, kan du vara berättigad till 100% finansiering, som ofta kallas ett “No Money Down Mortgage” eller “Zero Down Home Loan”. Men för majoriteten av nya låntagare, är en handpenning en förutsättning för att köpa ett hus, och att hitta 20% till 30% eller mer av köpeskillingen för ett hus kan ofta innebära att få pengar från familj eller vänner. Att få så mycket pengar tillsammans kan vara knepigt nog, men långivarna kommer också att kräva att varje dollar som används för en handpenning dokumenteras tillbaka till en viss finansieringskälla, och det kan vara särskilt svårt när pengarna kommer från en tredje part, vilket är anledningen till vi har “gåva Letters”.

Nygifta och ungdomar har i allmänhet varken tillräckligt kredit historia eller inkomst konsekvens att kvalificera sig för 100% finansiering, och är också minst benägna att ha tillräckliga besparingar och acceptabla välbeskrivna tillgångar att faktiskt komma upp med pengar för att göra handpenning. Familjemedlemmar är på vissa sätt det bästa och ofta den enda tillgängliga källan av handpenning hjälp tillgänglig för “gröna” låntagare. Din långivare vanligtvis bara gör att du kan använda pengar ges till dig av en riktig familjemedlem, dvs din mamma, pappa, bror, syster, farbror, faster, farfar, farmor, kusin, etc. Detta innebär att du inte kan använda medel som ges till dig av människor som egentligen inte är familjemedlemmar, till exempel dina vänner eller kollegor, men du kanske kan använda medel från en icke-familjens tredje part om du kan tillhandahålla dokumentation av ett mycket nära och långvarig relation. Detta görs främst för att hindra människor från att ta ut personliga lån som måste återbetalas för att komma med sin handpenning, som har potential att kasta av personens skuld till tal, eller DTI. I grund och botten vill de inte att du ska ta på sig mer skulder än de tror att du säkert kan betala tillbaka, annars skulle de ha kvalificerat dig för 100% finansiering.

Om du befinner dig i en situation där du behöver för att få pengar från dina föräldrar eller andra familjemedlemmar för att göra en handpenning på ditt nya hus, kommer du vara tvungen att bevisa att du inte låna pengar från dem med en förväntan på sin del att det återbetalas eller med en avsikt från din sida för att betala tillbaka det. I själva verket kommer både du och din familj behöver för att bevisa att din långivare att pengarna gavs till dig, i form av en gåva. För att kontrollera att medlen faktiskt ges fritt, kommer din långivare kräver särskild dokumentation.

Om du ansöker om en ny inteckning, bör du få en del av din låneansökan paketet en speciell form som kallas en “present brev”. Målet med detta brev är att identifiera källan till de medel och försäkrar långivaren att de är i själva verket en gåva. Vanligtvis kommer en present brev innehålla namnet på donatorn, namnet på mottagaren, relationen mellan de två parterna, beloppet av gåvan, adressen till den fastighet för vilken gåvan ska användas för att betala för, det faktum att ingen återbetalning krävs eller förväntas, och en försäkran om att den person som gör gåvan eller finansieringskälla är inte i Nay sätt part eller förmånstagare i transaktionen, t.ex. inte mäklaren, säljaren, agent, lån officer, byggare och så vidare. I de flesta fall den person som ger gåvan kommer att krävas för att dokumentera var pengarna kom ifrån, till exempel ett bankkonto eller ett mäkleri konto. Om du sätter in medlen direkt till spärrade, eller ens om de kommer in i ditt bankkonto, ta några försiktighetsåtgärder för att dokumentera överföringen genom att hålla kopior av de kontroller eller biljetter insättning / kvitton från banken / spärrade medel.