refinansiera & inteckning tips handpenning från sparande

När du har räknat ut hur mycket av en handpenning du kan göra på ditt hem inteckning, är det dags att bestämma hur man ska dokumentera källan till dina pengar för handpenning och avslutande kostnader. Nu kanske du säger, “Varför bryr de där jag får pengarna?” Långivare behöver för att kontrollera källan till medel för att både bedöma den underliggande risken i dig som låntagare samt att förhindra lån bedrägeri. Detta gör det viktigt för dig, sökanden, för att upprätthålla fullständig och detaljerade register över hur de pengar som du planerar att använda för en handpenning gör det i dina händer. Pengar från dina egna besparingar, kontroll och penningmarknaden konton ser bäst till banken för en rad olika skäl, och är bland de enklaste källorna av kapital till dokumentet.

Pengar på banken är också mycket lätt att dokumentet. Långivaren har möjlighet att be dig att skicka kontoutdrag till dem som visar att du har pengar till handpenningen och kostnader stängning, eller utföra en formell kontroll av insättning direkt med din bank. De flesta långivare be om uttalanden, vanligtvis 2 till 3 månader om du ger full inkomster dokumentation eller upp till 24 månader om du ger alternativa dokumentation av resultat.

När man diskuterar din handpenning, kan din långivare diskutera ämnet för smaksättning krav med dig. Om du har pengar på ett bankkonto i 3 månader och det återspeglar konsekvent i rad uttalanden, är att pengar betraktas som “kryddat” 3 månader. Din långivare kan kräva att din handpenning pengar bestå av rutinerade medel, och att eventuella stor tillströmning av kapital till ditt bankkonto kan vara omfattande och grundligt förklarat, dokumenteras och eventuellt diskvalificeras. Så börja spara och planera framåt!

Det finns lån typer som inte kräver någon form av dokumentation i detta avseende, i synnerhet inte någon tillgångs inteckningar Verifiering eller “inga tillgångar” låneprogram. Precis som det låter, har denna typ av inteckning inte kräver någon kontroll av tillgångar, men långivarna allmänhet inte tillåter sökanden att låna mer än 60% till 70% av fastighetens värde utan någon form av tillgångar verifiering. Det finns en annan typ av lån program som är allt populärare under de senaste åren kallas angiven inkomst Anges Tillgångar inteckningar, vilket möjliggör begränsad kontroll av tillgångar, och några av dessa program tillåter upp till 75% eller 80% av fastighetens värde att vara lånats ut till låntagaren.

Att köpa ett hem utan handpenning, ofta kallad en “inga pengar ner” inteckning, har blivit ett populärt sätt för första gången köpare att dra nytta av homeownership utan betydande besparingar, men det är viktigt att notera att låntagare som vill ha en noll ner lån kommer att konfronteras med högre räntor och månatliga betalningar och är statistiskt visat sig ha högre standard och avskärmning.

Oavsett vad du väljer att lägga ner, om du har, och kan dokumentera tillgångar utöver handpenningen och kostnader stängning på hemmet och inteckning du kan skapa “reserver” med din ansökan. Med gott om kapital reserver, bra kredit och din handpenning sitter på ditt bankkonto för ett par månader kan i kombination hjälper dig kvalificera sig för några av de bästa programmen som finns, och potentiellt spara hundratusentals dollar under livet av din inteckning.