refinansiera inteckning – nu skulle vara en bra tid att refinansiera

Bolånemarknaden upplever för närvarande en höjning som 30 år inteckningar priserna skjuta drygt sex procent, och 15 år inteckningar flytta över 5,50 nivån. Båda dessa låneräntor antar att ni skulle lägga 20% ner på upplåningen, vilket är brukligt bland de flesta kommersiella långivare. Medan de flesta människor är tveksamma till att flytta in på marknaden vid dessa priser, det finns andra alternativ som du kan tänkas dra nytta av. Den federala regeringen försöker lindra krisen på bolånemarknaden med Federal Housing Administration. Förbi ny lagstiftning, hoppas regeringen att driva på nya tillämpningar genom att låta långivare att introducera bolån med bara en 3% handpenning.

För en första gången hem köpare med inte mycket besparingar detta kan vara en mycket välkommen möjlighet. Dessutom kan köpare som är i en lite problem med sjunkande marknadsräntor kunna dra nytta av FHA backas refinansiering. I augusti, regeringen tillåts över 200.000 husägare att refinansiera, och nu ytterligare personer kan ha möjlighet att refinansiera sina hem ner till dess aktuella marknadsvärde, att ge människor och incitament att stanna i hemmet. FHA nu är att få myndigheten att refinansiera hem som är i $ 700,000 sortiment, var som förut, var de bara får komma in på lån i de höga 300s.

Familjer som vill komma in i ett hem snabbt, som har drabbats av den senaste lågkonjunkturen, kan finna FHA stödda lån ganska attraktiva. Handpenningen krav, som nu står på 3%, kan sänkas till 1,5%. Dessutom finns det ingen kredit historia krav och ingen fast inkomst krav heller. Men, har du att betala en upfront premie för dessa minskade utlåning riktlinjer, som uppgår till 1,5% av lånet totalt vid stängning, och en halv procent per år. Inte alltför illa på en rimlig inteckning, särskilt jämfört med en 20% handpenning.

För potentiella köpare, huspriserna ser ganska lockande just nu, med medianen nationella hem priset strax under $ 240.000. Priserna har sjunkit nyligen, bara lite, för att göra marknaden ännu mer attraktiv. Folk rusar för att köpa bostäder i områden som har haft rekordmånga utmätningar. Inventeringen i hårt stater som Kalifornien, Florida, och Utah är verkligen fantastisk. Om du är en ivrig hem köpare, som har lite pengar sparade, är nu en bra tid att söka efter en hel del. Och med så många människor och institutioner som vill sälja hem så fort de kan, kan du gå därifrån med affären för livet.