refinansiera inteckning långivare – prime långivare vs sub prime långivare

Refinansiering din inteckning kan spara pengar genom lägre räntor och mindre månatliga betalningar. Du kan också välja att ta ut hela eller delar av ditt kapital för att betala räkningar eller att renovera ditt hem. Men vilken långivare är bäst för dig är beroende på din kredit.

För dem med nära perfekt kredit, är ett utmärkt långivare ditt bästa val för att hitta en låg ränta. Men för dem med vissa kredit problem eller som vill ha flexibla lånevillkor, så kolla in en sub prime långivare för konkurrenskraftig finansiering.

fördelarna med prime långivare

Prime långivare brukar erbjuda de lägsta priserna med de lägsta avgifterna, men bara för dem med utmärkta kredit. Det innebär inga sena betalningar på bolån och andra lån i de senaste 24 månaderna. Du bör också ha en skuld ranson på 36 eller lägre, vilket innebär att dina månatliga skuld betalningar bör motsvara 36% eller mindre av din månadsinkomst.

Med några sena betalningar, kan du fortfarande få godkänt med en prime långivare. Men dina priser kommer förmodligen att vara en procent eller mer över den konventionella tullsatsen. Du kan kompensera detta med en stor kapitalbas eller stora tillgångar kontanter.

fördelarna med sub prime långivare

Få godkänt med en sub prime långivare är mycket lättare än med en prime långivare. Även om du har haft en konkurs eller avskärmning under de senaste månaderna, kan du få en raffi inteckning.

Du kan också undvika kostnaderna för privata premier försäkringar för hypotekslån med en sub prime lån. Prime långivare kräver försäkring om du har mindre än 20% av kapitalet i ditt hem. Sub prime långivare erbjuder även ett bredare utbud av termer och alternativ lån.

hitta den bästa refinansiera inteckning för dig

Även inom varje kategori av långivare, det finns ett stort utbud av priser. För att hitta de lägsta kostar refinansiera paket, måste du verkligen begära inteckning citat från flera långivare innan beslut fattas.

Det finns också trenden för finansiella företag att hantera båda typerna av utlåningen. Så utesluter inte traditionella långivare om du letar efter en sub prime lån.