refinansiera inteckning långivare – hitta den bästa refinansiera långivare

Att hitta en bra långivare att refinansiera din inteckning kan vara nästan lika viktigt beslut som den verkliga inteckning du väljer. För att göra ett klokt val av en refinansiering långivare du ska göra fyra saker:

Ett. Vet syftet med din inteckning refinansiera

Vill du sänka din nuvarande räntan? Generellt kan refinansiering din inteckning vara lönsamt om din nuvarande inteckning är 2% högre än de rådande priserna. Vill du flytta från en justerbar sats inteckning (ARM) till en fast ränta inteckning?

Om räntorna kryper upp detta kan vara en bra idé. Vill du förkorta löptiden för din inteckning för att ackumulera värde snabbare? Vill du ta pengar från ditt hem kapital? Den inteckning refinansiera långivare du väljer kommer att vilja veta varför du refinansiering så att lämplig inteckning produkt kan väljas. Du kommer också vill vara medveten om din kredit värdering och villkoren för din nuvarande inteckning.

2. Vet de olika typerna av inteckning refinansiera långivare och de olika typerna av inteckning refinansiera produkter som finns

Precis som när ditt hem inteckning ursprungligen finansierades, det finns en mängd olika långivare som kan refinansiera din inteckning: Banker, kreditföretag, inteckning företag. Det finns också mäklare som kommer att hitta en mängd olika långivare för dig. Du bör dock vara medveten om, att om inte uttryckligen anlitats för att göra en inteckning mäklare inte behöver hitta inteckning refinansiera paket som kan vara bäst för dig.

Uppdatera dina kunskaper om inteckning finansiering ordförråd. Vara flytande med termer såsom ränte-, led-och påföljder förskottsbetalning. Dessutom, de flesta tidningar publicerar en daglig lista över aktuella räntor för olika typer av inteckningar. Bekanta dig med dessa listor och kontrollera dem på en daglig basis.

Tre. Shoppa runt och hitta flera olika långivare att refinansiera din inteckning

Marknaden för refinansiering bolån har blivit så trångt och konkurrenskraftig att det är ganska lätt att hitta flera långivare att jämföra. Du kan använda en mäklare. Tidningen och de gula sidorna är också bra ställen att börja. Om du är bekväm förhandlar på Internet, är det en utmärkt resurs. Det finns många tjänster på nätet som gör en preliminär sökning efter en långivare. Din nuvarande inteckning långivaren bör också ingå i denna grupp.

4. Förhandla inteckning refinansiera lån som passar dina behov

Många gånger den ersättning en långivare gör på refinansiering en inteckning är beroende av villkoren för inteckning så det är upp till dig att se till att lånet fick är det mest fördelaktigt för dig.

Du kanske vill undersöka inteckning refinansiera långivare som erbjuder inga lån stängning kostnad eller gratis bedömningar. Det är viktigt att se till att du jämför liknande produkter. För att göra detta, har din långivare lägga fram förslag skriftligen och kräver gott om tid att jämföra olika erbjudanden.

Förbered en lista över funktionerna i varje lån. Den typen av lån, ränta, punkter, förskottsbetalning straff, avsluta kostnader är några av de lån element som ska jämföras. Kontrollera hastigheten du erbjuds mot priser från de mest aktuella tidningsartiklar listor. Ju mer organiserad, noggrann och kunnig du är, desto bättre beslut kommer att bli.

Beslutar att refinansiera din inteckning är ett viktigt val som inte bör göras lätt. Vet du varför du gör det. Vet möjligheterna för refinansiering långivare och produkter som finns tillgängliga. Var villig att handla bland de olika långivare och förhandla fram en fördelaktig affär. Om du följer dessa steg kommer att hitta en bra inteckning refinansiera långivare vara mycket lättare.