refinansiera hus – 4 tips för att avgöra den bästa tiden

Att refinansiera bostadslån är ett stort steg, men en som ibland är motiverat av olika skäl. Kanske vill du sänka din ränta eftersom priserna har sjunkit. Kanske du vill minska tiden innan din lånet betalas av. Du kanske vill sätta det egna kapitalet tillbaka in i huset som du äger i form av renoveringar eller ansträngningar ombyggnad. Det viktiga att komma ihåg när man funderar på refinansiering är att hitta den bästa möjliga tid för att fullborda den refinansiering. Tidpunkten kan påverkas av olika faktorer, så granska klausuler i lånehandlingar före undertecknandet.

granska marknadsräntor

Innan du refinansiera bostadslån, bör du vara mycket bekväm med vad som väntar på marknadens priser för refinansiering. Det är ingen idé att refinansiering om du hamnar med en betalning som är större än originalet om det inte kompenseras antingen genom en ökning av hem kapital, eller genom en kortare lån sikt. Generellt sett, om marknadsräntorna är minst två procent lägre än den ursprungliga inteckningen, kan det vara lönsamt att överväga en refinansiering av din bostad. Även om du inte har en marknad som är helt två procent under det ursprungliga lånet, kan det vara värt att gå vidare med dina planer för refinansiering.

beräkna dina besparingar

När du refinansiera bostadslån, är det första steget för att göra matten för att avgöra huruvida siffrorna faktiskt lägga upp till en besparing för dig. Använd programvara som är lätt tillgängliga på många webbplatser för att se över de belopp som du ska betala, hur länge du måste betala avbetalningarna, och lånet avgifter originering om något. Det finns många faktorer som kan påverka de potentiella besparingar genom refinansiering. Det är viktigt att man tittar på helheten så att antaganden om besparingar inte visar sig vara en stor besvikelse.

inkomstförväntningar

Den inkomst som du förväntar dig att tjäna i framtiden är en annan viktig faktor för att avgöra om rätt tid att refinansiera bostadslån. Naturligtvis förväntar ingen någonsin sin inkomst för att gå ner i en nära framtid, så det är viktigt att vara riktigt tydlig på vad som är realistiskt. Även om du inte förväntar inkomster att öka, är det klokt att omstrukturera ditt lån i syfte att dra nytta av de kurser om de närmar ditt sparande punkten. Om din inkomst väntas gå ner, kan du fortfarande vill ordna en refinansiering av dina bolån för att få bättre villkor för utbetalning.

bygga eget kapital

En annan anledning till att du kanske vill att refinansiera bostadslån är när man vill bygga eget kapital. Detta kan göras genom att förbättra det bedömda värdet på din bostad genom ombyggnad eller renovering. Förbättringen av värdet på ditt hem kommer att tillhandahålla ytterligare kapital i ditt hem. Naturligtvis är det extra kapital i samband med den ökade storleken på lån mot ditt hem.