refinansiera hem hypotekslån – vad du bör tänka på innan refinansiera bostadslån

Refinansiering ditt bolån är ett av sätten att minska intresset för bolån. Mer än så, du kan bygga eget kapital och samtidigt få lite pengar du behövde mest. Men innan du refinansiera bostadslån, måste du överväga och tänka djupt för att minska risken för och konsekvenserna av ditt beslut och inte gör det blir värre.

Först, vad är den främsta orsaken till att du refinansiering bolån? Nu, om du redan planerar att använda pengarna från refinansiering att köpa din drömbil, dyra kläder, eller att ta en tur, kan du behöva ta ett steg bakom och tänker tillbaka din plan. Men kanske om du planerar att återinvestera pengar eller att betala dina college avgifter, eller någon annan strävan som kommer att ge större nytta och samtidigt ge litet set tillbaka till ditt nuvarande liv, då refinansiering vara rätt för dig.

Andra, måste du avgöra om du ska refinansiera med fast bostadsränta eller rörlig bostadsränta. Med fast bostadsränta, kommer räntorna vara lås på samma nivå medan den rörliga hypotekslån, kan ränta fluktuerat, vid varje given tidpunkt. Det är bäst att gå för fast bostadsränta om du ska äga och hålla ditt hem i årtionden, men om du planerar att sälja den innan räntorna har en chans att öka, då en rörlig ränta kommer att vara det perfekta valet.

Tredje, kommer om du refinansiera du kvar i ditt hem tillräckligt länge för att gå jämnt och betala av den nya stängning kostnad? Om så är fallet, så ska du gå vidare och refinansiera. Detta kan bestämmas genom att bekräfta resultatet av den nya inteckning och dividera detta antal till ytterligare belopp du är skyldig. Om du planerar att sälja ditt hus innan denna period löper ut, då finns verkligen ingen anledning att refinansiera din inteckning.

Och för det fjärde, är det viktigaste att göra för att läsa dina bolån avtal, detta inkluderar allt det finstilta på ditt lån. Vissa inteckningar ålägga sanktioner förknippade med tidig avveckling av den inteckning som kan skära den vinst du får från refinansiering bolån. Detta kommer att bli en vändpunkt ska du refinansiera och om de risker som är väl värt det.

Refinansiera bolån lån helt enkelt inte kan vara rätt för alla. Även om du hittar dig själv verkar vara en möjlighet att sänka räntorna och kunna hålla din månatliga betalningar lägre än tidigare, beakta risken först. Väg och bedöma för-och nackdelar och fatta de beslut som grundar sig på fakta och inte enbart på grund av önskan om mer pengar.