refinansiera ett topplån – det rätta valet för att spara pengar varje månad

Det finns många husägare i USA som har en andra inteckning. Om du, Aore en av dessa husägare, kanske du har undrat om refinansiering ditt det. Kan du refinansiera det, och om du kan, bör du? Som med många finansiella frågor, kan svaret på din refinansiering frågan vara enkel att besvara, eller det kan vara lite mer komplicerat. Det beror helt på din ekonomiska situation.

Först av allt, om du har en andra inteckning, kommer många långivare att försöka få dig att kombinera dina bolån när du refinansiera. Det, aos bra för dem. De får ett större lån på sina böcker på det sättet. Det kan eller inte vara den rätta vägen för dig, dock. Det beror på de villkor och saldon både dina bolån väder bör du kombinera dina första och andra inteckningar när refinansiering. Om din första inteckning har en låg ränta kan det vara bättre att bara hålla det som det är. Om du har en ARM, kan du kombinera de första och andra när du refinansiera att undvika ränteförändringar som du går igenom på din första.

Om du har samlat tillräckligt med hem kapital, kan du refinansiera bara den andra inteckning. Du måste Äôll att hitta rätt långivare, dock. Leta efter rätt långivare. Vanligtvis kan du använda ett av två alternativ. Du kan antingen få en linje hem kapital kredit eller ett hem kapital lån för att betala av andra lån. Det plus att HELOC är att du har reserven kontanter tillgängliga för att inte bara betala av andra lån, men använd för andra ändamål också. Många har diskuterat fördelarna med denna metod, eftersom en del känner att ha en stor mängd fria kassaflödet ljuger om är en frestelse att slarva bort det på avskrivningsbara tillgångar såsom bilar, båtar och semestrar. Tja, är det sista bara en tillgång i dina minnen.

Vad du vann? T måste debattera är dock att du vann? T måste betala ränta på någon del av en HELOC tills du faktiskt ta ut kontanter. Räntan är vanligtvis högre på ett hem kapital lån än på en HELOC också. När detta skrivs, hade en $ 50,000 HELOC en ränta på 1,11% lägre än ett lån. Du kan se att du kan spara pengar på två sätt här. Ett, du don? T måste börja betala ränta på pengarna tills du faktiskt använder den, och om du don? T använder det hela, du don? T måste ta ut det (så där, AOS ingen ränta till den del) . Två, du får pengarna på en bättre hastighet. Din faktiska räntan kommer att baseras på din kredit värdering, inkomst och andra faktorer. Som sagt, det, AOS klokt att se till att din kredit värdering är så låg som möjligt innan du går ombord på denna satsning för att hjälpa dig att betala den lägsta räntan.

Så, om du betalar en jämförelsevis hög hastighet på topplån, bör du undersöka möjligheten att få en HELOC att refinansiera det. Du kan spara stora pengar om din aktuella räntan är tillräckligt hög, och du kan använda en del av pengarna för att förbättra din fastighet, vilket ytterligare ökar dess värde och ditt eget kapital. Om du fullfölja detta dock, se till att du shoppa runt för bästa pris. Du bör också försöka förhandla räntor och avgifter du, vara Äôll debiteras för HELOC. Du kan hamna i en mycket bättre finansiell ställning.