refinansiera en justerbar sats inteckning – bör människor betalar poäng när du refinansiera en arm inteckning

När de flesta människor bestämmer att de måste refinansiera en justerbar inteckning de ser ofta för optimal affär.

Vad det bästa egentligen kan mer än sannolikt vara olika bland villaägare, men vad alla kommer överens om är att få de lägsta priserna är förmodligen den mest betydelsefulla part.A enkelt sätt att få en sänkt ränta är att köpa den takt ner med poäng.

Poäng är en minskning av räntan som kommer att hända efter att låntagaren betalar ett bestämt procentsats av lånebeloppet. Du måste bestämma hur mycket pengar du kommer att spara varje månad med sänkt ränta. Ta sedan beloppet och multiplicera det med antalet månader som din arm inteckning är fast för.

Om du kommer att få en annan justerbar inteckning kommer du vill vara säker på att du inte gör några felaktiga beslut som kan kosta dig pengar

Om siffrorna visar du mer än sannolikt kommer att spara mer än det kommer att kosta att betala de punkter på bostadslånet du kanske vill överväga det. Men det finns ytterligare en komponent som du måste tänka på.

Eftersom långivaren ger dig en billigare ränta inteckning mäklare inte kommer att acceptera några rabatter från grossist långivare och kommer att få sina pengar från avgifter lån originering. Dessa avgifts kommer i genomsnitt cirka en procent av det totala lånebeloppet.

Glömmer att beräkna s originering avgift i beräkningen kan utplåna någon av de besparingar som du kan få från att betala poäng.

För att få en korrekt beräkning be din inteckning mäklare för en grundlig god tro uppskattning och köra siffrorna med både originering avgift som erlagts för en sänkt ränta.