refinansiera ditt FHA hem hypotekslån – refinansiering med effektivisera processen

Du kan nu refinansiera din FHA lån med sin strömlinjeformad process. Med minskat pappersarbete, kan din långivare behandla din inteckning mycket snabbare. Det finns några unika krav för att refinansiera din FHA lån, men du fortsatte att backas upp av FHA genom denna process.

grundläggande krav

Förutom att ha en bra kredit rekord att refinansiera ditt hem, kräver FHA du också redan vara FHA försäkrade och vara aktuell på din inteckning. Refinansiering har också sänka låntagarens månatliga utbetalningen, och ingen rättvisa kan återkallas.

refinansiering paket

Finansiering företag erbjuder ett par olika refinansiering paket för FHA bostadslån. Ett gemensamt paket erbjuder ingen up front betalning att refinansiera. Ofta är dessa typer av inteckningar är tippad som “utan kostnad”, men du betalar högre räntor för det här alternativet.

En annan typ av refinansiering paket tillåter avslutande kostnader som ska ingå som en del av inteckning belopp. Det här alternativet är endast tillgängligt om det finns tillräckligt med eget kapital i fastigheten, som bestäms av en FHA värderingsman.

Du kan också välja en traditionell refinansiering paket där du betalar lån avgifter som up front. Detta alternativ kommer att ge dig de bästa priserna.

inteckning termer

Förutom låga räntor, kan du spara pengar och bygga upp ditt eget kapital snabbare genom att välja en kort kurs sikt lån. Genom att konvertera från en 30 till 15 år inteckning, kvalificerar dig för en lägre ränta och minskar du den totala räntebetalningar med minst hälften.

Om du har en justerbar sats inteckning, kan du också spara på räntorna på lång sikt genom att låsa in en fast ränta inteckning. Men om du tror att räntorna kommer att sjunka i framtiden, fast med en arm.

FHA långivare

Endast HUD godkända långivare kan refinansiera FHA lån. Lyckligtvis har de flesta utlåning företag är HUD godkänd. Du bör också jämföra priser och avgifter för dessa långivare för att vara säker på att du hittar de lägsta priserna och avgifter.

För att spara tid kan du använda en online inteckning mäklare för att begära offerter. Inom några minuter kan du ha en lista på långivare med sina skattesatser att jämföra. Från denna lista kan du begära mer information från långivare eller ansöka online för snabb bearbetning. Online långivare kommer också att erbjuda rabatter eftersom de har mindre omkostnader än traditionella finansbolag.