refinansiera ditt Connecticut hem inteckning i en FHA inteckning

Äntligen! Det är goda nyheter för Connecticut villaägare. FHA lån krav har utvecklats för Connecticut bolån. Förändringarna var länge sedan och de förändringar som är mest för stigande Connecticut justerbar ränta inteckningar.

Du kan vara en av de många husägare som har varit ute efter att refinansiera din Connecticut bostadslån, så denna livlina kan ha kommit precis i tid för dig. Innan du går och ge ut din viktiga information du behöver veta de nya FHA riktlinjerna.

Här är några av de stora förändringar och villkor program:

Ett. Programmet gäller endast fram till 31 december 2008.
2. Din nuvarande inteckning måste vara en icke-FHA justerbar inteckning som har redan återställts eller ökas.
Tre. Om du har halkat efter på din inteckning på grund av ökningen i betalningen eftersom det började justera du kan fortfarande kvalificera sig.
4. Din inteckning betalning måste visa att 6 månader är före din inteckning betalning ändrar du hade i tid historia inteckning betalning.
Fem. Om det finns tillräckligt med kapital i hemmet FHA kommer att försäkra inteckningar som inkluderar missade avbetalning.
6. Om lånebeloppet som du behöver överskrider FHA gränser inteckning belopp eller LTV gränser då du kan få en andra inteckning.

Denna förändring är efterlängtad eftersom många Connecticut justerbar ränta inteckningar har räntor och betalningar som har återställts. Återställ betyder helt enkelt att klassa och månadskostnaden har justerats uppåt (eller nedåt i vissa fall) bygger på ett antal faktorer som fastställs av en grupp banker eller låneinstitut.

De flesta Connecticut husägare skyddades till viss del på grund av en justerbar ränta inteckningar “cap” som hindrar din månatliga betalning från allt för mycket på en gång. Däremot kan det locket variera från två till fem procent högre du din nuvarande ränta.

Om du aldrig orolig för stigande ränta så nu är det dags att tänka om. Det bästa inteckning program som du kan få för att låsa din inteckning betalning är en FHA lån. Med en låg FHA hypotekslån du kan ha en FHA lån prime-räntan och du kommer att ha FHA husägare biståndsprogram om du träffar en tuff lapp och behöver viss lättnad på ett par betalningar.
Ta inte onödiga risker genom att gå med en långivare som kan stängas nästa vecka när du kan dra nytta av en FHA regering bostadslån som ger dig stabilitet och månadssparande du behöver.