refinansiera din inteckning lätt

Behöver kontanter? Betalar för mycket i räntekostnader? Orolig för din växande skuld? Inteckning refinansiering skulle kunna vara svaret på dina ekonomiska problem.

Enkelt uttryckt är en inteckning ett långfristigt lån som har återbetalats under en tidsperiod. De flesta bolån är inställda på en månatlig betalning basis, medan andra är “snabbare” att låta låntagaren varannan vecka eller varje vecka betalningsalternativ.

En lägre ränta innebär lägre månatliga betalningar, så det är klokt att åka runt till lägsta möjliga pris. Även om du redan har kommit överens om att ett plan kan det vara möjligt att refinansiera din inteckning för att dra fördel av en lägre skattesats.

Inteckningar kan vara fast eller rörlig. En fast ränta inteckning innebär att låntagaren är skyldig att betala ränta inställda intresse för hela inteckning sikt. I en flytande inteckning, å andra sidan, kommer de skattesatser och betalningar fluktuera högre och lägre eftersom marknaden förändras. Det finns fördelar och nackdelar med båda typerna av bolån, och ingen plan är det bästa valet för alla låntagare. Många husägare kommer att använda inteckning refinansiering som ett verktyg för att flytta från en högre justerbar ränta inteckning till en lägre fast ränta plan.

I vår rådande marknad, kommer bolåneräntor förändras på en regelbunden basis. Om du redan har förbundit sig till ett lån med en högre hastighet än dagens ränta, kanske du vill överväga inteckning refinansiering. När du refinansiera din inteckning, kommer full betalning av din nuvarande avtalet ingås ett nytt lån på dagens ränta. Detta kan vara ett klokt drag när priserna sjunka dramatiskt, med två poäng eller mer. Titta på rådande ränteläge och jämföra dem med vad du för närvarande betalar.

Det finns flera faktorer att tänka på innan man går att refinansiera din inteckning. Din återstående löptid är en viktig faktor. Om du har bara ett par år för att betala av lånet, då det inte skulle vara meningsfullt att refinansiera och engagera till en annan förlängd betalningsperiod. Olika kostnader spelar också in. Förskottsbetalning avgifter för din nuvarande inteckning, kan avslutande kostnader för det nya avtalet och andra avgifter upplåning betalas. Vissa långivare kommer att ta ut en avgift för att stänga en inteckning tidigt, så ställa frågor och läsa det finstilta innan du gör ditt beslut.

Refinansiering din inteckning kan också ge extra pengar när du behöver det. Om du har byggt en betydande mängd av hem kapital, kan du använda inteckning refinansiering att få ett hem kapital lån. I detta fall kan du använda ditt hem kapital för att generera pengar. Behållningen från inteckning refinansiera kan användas för olika ändamål, såsom skuldkonsolidering, hem förbättringar, eller som ett college fond för dina barn. Många människor använder klokt inteckning refinansiering för att konsolidera sina skulder. Att välja en månatlig betalning under många räkningar är inte bara enklare, men det sparar en massa pengar genom att undvika högre räntebetalningar från kreditkort och privata långivare. Din plånbok och din kreditvärdighet, kommer att se mycket friskare.

Om höga räntor och en bunt räkningar anstränga din budget, överväga refinansiering din inteckning. Du kan spara pengar genom att betala mindre ränta. Prata med din bank eller finansiella rådgivare för att fastställa det alternativ som är bäst för dig.