refinansiera din boränta – om du inte är en kvinna

Bakom många inteckningar, det finns två personer. En man och en kvinna. Även om båda av deras namn finns på pappersarbete, aldrig en av dem blir inblandad med finanserna mer än så.

Denna person skriver aldrig kontrollen som går ut varje månad till inteckning företaget. Kan inte berätta vad den inteckning balans är. Är inte säker på vad som händer när fastighetsskatt kommer tack. Och har inte en aning om husägare försäkring (vi har några, eller hur?).

Oftare än inte, är denna person kvinnan. För vissa kvinnor är ekonomi “ett fult ord.

Om du är kvinnan i ditt hushåll och du vet inte ens vad räntan är på ditt lån, är det dags att engagera sig. Och här är varför.

* Du måste veta själv var din mat och husrum kommer ifrån.
* Du är en förebild för dina barn.
* Du måste få ekonomiskt utbildade så att du kan hjälpa din mamma när hon behöver dig.
* Denna värld är inte himlen … När det otänkbara händer (och någon version av det förmodligen kommer), måste du vara beredd så gott du kan.
* Du kan inte tro hur bra du kommer att känna när du lär dig att vara i (bättre) kontroll över din ekonomi.

Vid det här laget kanske du känner dig överväldigad. Det är bra! Eftersom det för många kvinnor, är känslan av överväldiga en stor del av det som håller dem från att delta med sin familjs ekonomi. Nu när du vet detta faktum, kan du göra något åt ??det. Till att börja med …

* Har din inteckning behöver refinansiering? Det kommer inte att ta dig mycket forskning för att upptäcka detta. Prata med din make eller dra ut din inteckning pappersarbete. Vad är den nuvarande takt? Vilken typ av inteckning har du? Gör en sökning på nätet efter “bolån priser” och du hittar en hel del information för att komma igång. Sikta på att lära nog att kunna ha en rimlig samtal om ämnet.

* Vilken typ av försäkring har du? Helt enkelt dra ut en bit papper och lista alla de försäkringar som din familj har. Identifiera varje typ av försäkring (liv, auto, hem, etc.). Gör sedan en online-sökning på dessa försäkringar typer och börja läsa. Leta efter informativa artiklar, inte försäkringsbolagen annonser. Om (när) du får förvirrad, sitta ner med din make och ställa frågor. Eller ring upp din försäkringsagent och boka tid för att prata. Det är agentens jobb att se till att du förstår vad du betalar för.

* Har du en hushållsbudget? För vår diskussion, behöver du inte ens oroa dig om du håller dig inom din budget. Bara leka med siffrorna och få bekväm att veta var din familjs pengar går. Du bygger medvetenhet och förståelse, inte träna för att bli professor i ekonomi.

* Har ni ett testamente? Hur kan du veta? Fokusera på att ställa frågor en i taget och hitta svaren på dem. Detta kommer att undvika en massa överväldiga.

* Gå till biblioteket och plocka upp en kopia av någon av Suze Orman böcker. Läs och absorbera.

Det är inte så skrämmande, är det?

Gör dig själv en stor tjänst och lära sig en eller två nya saker varje vecka om den finansiella världen. Det är ett beslut som du kommer aldrig att ångra, och en som kan ha en betydande inverkan på resten av ditt liv och din familjs liv tillsammans.

Bara ta det ett steg i taget.