refinansiera alternativ – fast ränta vs justerbara bolån ränta

När är en bra tid att refinansiera din inteckning till en fast ränta lån?

Den allra bästa tiden att refinansiera är när räntorna är på en all time low. Om du väntar på detta alternativ, kommer du vill följa marknaden och hålla ett öga på vilken riktning våra ekonomiska ledare är på väg. Vanligtvis är det baserat på statusen för vår ekonomi och det finns en hel del diskussion om det innan de främsta drag räntesatser i endera riktningen. Håll örat mot marken.

Det är också en bra idé att refinansiera till en fast ränta om du planerar att leva i ditt hem för livet av lånet. Nittio procent (90%) av vår befolkning flyttar till ett nytt eller annorlunda hem för en eller annan anledning inom 5-7 år. Men, det finns de som stannar kvar och vill ha stabilitet stadiga betalningar. Det gör ekonomisk planering mycket lättare att veta säkert hur mycket dina utgifter är från månad till månad. Om du är en av dessa människor, är ditt bästa refinansiera alternativet en fast ränta inteckning.

Med alla medel … om du inte kan sova på natten oroande om upp-och nedgångar i din inteckning betalning, sedan kontakta en bra inteckning mäklare och starta refinansiera processen direkt. Det är inte värt stressen!

När är en bra tid att överväga en ARM?

När du inte uppfyller kraven för inköp av ett hem eller refinansiera till en fast ränta inteckning. Ibland är det enda sättet att kvalificera sig för ett köp på grund av betalningsanmärkningar, skuld till tal eller inte tillräckliga inkomster. Senare kan du refinansiera till en fast ränta lån om ARM lån gör dig nervös.

När din månatliga betalning, efter refinansiering, kommer att vara betydligt mindre än summan av din aktuella betalning plus betalningar av alla dina kreditkort och lån. Om du är i ett hem för 5-7 år och du betalar 10, 15 eller ens 20% ränta på konsumenternas skulder, refinansiera din inteckning och använd ditt eget kapital för att betala dina höga räntor skulder. Detta kommer att göra en betydande inverkan på din månatliga kassaflöde och kan ge dig den nödvändiga andrum du behöver.

När du inte planerar att stanna i ditt hem för mer än 5-7 år på grund av familjens storlek ökar, barnen går iväg till college, jobb flytt etc. Varför betala för en högre fast ränta långsiktig inteckning om du bara ska att flytta eller refinansiera inom några år ändå.

Villaägare som refinansiera med långsiktiga fasta priser betalar mellan 1,00 till 2,00% högre än de som refinansiera med en ARM. Det kanske inte verkar mycket, men när du har en $ 250.000 inteckning, det gör en stor skillnad i din betalning.

När du kan förutse ökningar av din inkomst till följd av kampanjer och höjningar. Vissa anställda får en löneförhöjning varje år baserat på en procentsats av sin nuvarande inkomst och kan komma relativt nära att avgöra vad deras höjning kommer att bli. Om du är beroende av och förväntar sig att få en befordran, kommer du förmodligen vet i förväg vad det nya position kommer att betala dig. Dessa är perfekta möjligheter att överväga en refinansiering.

När du är bekväm med måttliga justeringar i din inteckning betalning. Vissa människor är bara mer avslappnad om ekonomi än andra. Oftast beror det på att inte behöva oroa sig för sina grundläggande överlevnad behov och har en stadig, generös inkomst.

Vad det hela kokar ner till är risknivån. Om du inte kan sova på natten om du vet att din inteckning betalning är $ XXX.00 varje månad, då ett långsiktigt fast ränta inteckning är det bästa alternativet för dig.

Om du kan sova på natten tar vissa kalkylerade risker, kan andra alternativ vara tillgängliga för dig.