redo att ta ut en inteckning.

Så många alternativ, så lite tid. Med alla de val som finns, är det svårt för en låntagare att välja det bästa lånet.

Förstå vilka typer av val du måste göra kommer att göra det mycket lättare att få den bästa typen av inteckning för din situation.

En av de första val en låntagare kommer att möta är om han vill en arm eller ett FRM. Som initialerna skulle indikera, är en FRM en inteckning med en fast ränta och en ARM är en inteckning med en justering takt.

Om du besluta om en FRM, vilken typ av FRM vill du ha, eftersom de är ett antal varianter av lån med fast ränta?

Och samma sak gäller för en ARM, med olika räntebindningstider, etc. Du kan granska armar för veckor och inte stöter på dem alla.

Ett annat beslut inför en köpare är om du vill välja ett intresse bara lån, även om detta val erbjuds mindre och mindre nuförtiden.

Vad sägs om om du vill betala poäng för att sänka din ränta, och hur mycket i poäng? Vanligtvis när du tänker på kvar i ditt hem kommer att påverka beslutet om poäng.

Ett liknande beslut metod gäller storleken på din handpenning. Det finns de som har gott om pengar att lägga ner och har att fatta beslut om huruvida det är bättre att använda en stor del av det för en insättning, eller bara en del, och investera resten.

Ett annat val du kan erbjudas är en förskottsbetalning klausul. Detta är ett ganska lätt beslut när du vet att du inte planerar att äga hem för en mycket lång tid och vill betala av lånet i förtid.

Nästa, fundera ett lås i takt. Problemet med ett lås i takt är att räntorna kan gå lägre. Du kan ha fastnat med förhöjd frekvens även om andra lån är tillgängliga till lägre priser. Det är oftast ett sätt att välja bort ett lås i takt, men banken kommer att ha en avgift för detta. De som känner priserna kommer att öka, eller de som helt enkelt inte vill chansa på räntemarknaden kommer vanligtvis vill ett lås i takt.

Detta många val kan göra ditt huvud spinn, men att känna till alternativen innan sidan kommer att spara mycket pengar på lång sikt. Walking in ansökan mötet beväpnad med all den kunskap om vilka typer av inteckningar finns kommer att vara en stor fördel.