redo att handeln i ditt hem kanske du ska renovera instead_

rörelse:
En bra lokal fastighetsmäklare bör kunna hjälpa dig med beräkningar på dessa siffror.

• Hur mycket kostar det att köpa ett hem som uppfyller dina behov?

• Hur mycket kan du sälja ditt befintliga hem för? Glöm inte att dra av agentens provision från detta totalt.

• Vad kostar det att flytta? Enligt fastighets konsult och bästsäljande författare av Forma eller Move, kostar Dan Fritschen, ett typiskt drag 10% av värdet på ditt hem.

• Hur mycket kommer din fastighetsskatt ökar som en följd av flytten?

ombyggnad:
• Vilka projekt vill du ha gjort och hur mycket kommer de att kosta? En arkitekt eller allmän entreprenör kommer att kunna hjälpa dig med dessa siffror.

• Hur mycket kommer de förbättringar lägga till värdet på din bostad, även känd som “payback”? En lokal mäklare kan hjälpa till med detta.

Om beslut om att renovera eller flytta var rent ekonomisk fråga, då skulle det vara ganska lätt att titta på siffrorna och kommit till rätt slutsats. Men det finns också känslomässiga faktorer som spelar in, och de har ett värde också. Låt oss betrakta några exempel.

Anledningar du kanske vill flytta:

• Om du flyttar till en ny stadsdel, skulle dina barn går överlägsna skolor.

• Du vill minska din pendla eller få bättre tillgång till lokala bekvämligheter såsom restauranger och shopping.

• Du är inte särskilt förtjust i den aktuella stadsdelen.

• Din trädgård är för liten, och du kan inte utöka den.

Anledningar du kanske vill stanna och ombyggnadsarbete:

• Du är nöjd med din plats. Det är bekvämt, du älskar dina grannar, och skolorna är antingen bra eller inte är en faktor.

• Du älskar layouten av ditt hem.

• Allt du behöver är lite mer utrymme, och ditt hem kommer att vara perfekt.

Naturligtvis bara du vet vad som verkligen är viktigt för din lycka, så försök att använda dessa frågor som utgångspunkt. Skapa en lista över för-och nackdelar för varje scenario och lämna det någonstans åtkomligt, så att du och din make kan lägga till det som du tror på ytterligare faktorer. Du kanske också vill överväga att delta öppet hus och besöka nya bostadsområden för att se vad som finns och hur ditt hem kan jämföras.

När du har slutfört din lista och din ekonomiska bedömning, är det dags att dra några slutsatser. Är de siffror och de känslomässiga faktorer som pekar dig i en tydlig riktning? Om du fortfarande känner dig osäker och vill ha lite extra hjälp, kanske du vill läsa Dan Fritschen bok, Forma eller flytta, eller besök hans hemsida. Båda innehåller en kalkylator som hjälper dig med den svåra uppgiften att kvantifiera konsekvenserna av ditt beslut. Dessutom kan du lära dig tips för att hjälpa dig med nästa steg, efter att du har bestämt vad det blir.

Om du väljer att omforma, då måste du ha en klar idé om vad du vill uppnå innan du avslutar några detaljer med entreprenören eller arkitekt. En av de dyraste saker du kan göra är att ändra projektets midstream.

Om du bestämmer dig för att flytta, så finns det billiga förbättringar du kan göra i ditt befintliga hem som kommer att hjälpa den att sälja snabbare. Köket och badrummen ger den största avkastningen på investeringen i detta område.

Oavsett om du väljer att renovera eller köpa ett nytt hem, är det viktigt att se till att du har ordentlig finansiering på plats innan du flyttar framåt. Om du bestämmer dig för att köpa ett hem, kommer en inteckning upphovsmannen hjälpa dig att avgöra hur mycket du har råd med, liksom vilka lånepaket fungerar bäst med din övergripande finansiell plan. När det gäller ombyggnad, bör du träffa en inteckning professionell innan någon byggnation sker. Annars kan allvarligt begränsa den typ av finansiering alternativ för dig.