re-inteckningar – få upp till datum

Om du funderar på att förbättra ditt hem, investera i buy-to-let eller semester egendom eller kanske konsolidera dina skulder, tänker du förmodligen på re-inteckning. Om din nuvarande inteckning nu är några år gammal, är du förmodligen inaktuellt på vad som finns tillgängligt. Glöm den gamla “en storlek passar alla” inteckningar. Inteckningar idag är varierande och det finns förmodligen en bara väntar på dig.

Med tanke på det faktum att det finns omkring 4.000 olika lån som finns, självklart kan vi inte täcka dem alla, men här är ett par populära alternativ: –

Flexibla bolån har ingen bindningstid. Det är upp till dig att välja vad du spenderar dina lån på, men lånet är säkrad av din fastighet så det är viktigt att du håller dig uppdaterad med din månatliga avbetalningar, annars riskerar du att förlora ditt hem. Dessa inteckningar kan baseras på antingen en återbetalning inteckning, vilket är mer traditionella, eller ett intresse bara inteckning. Du kan även ha en blandning av båda typerna.

Dessa inteckningar är perfekt för någon som planerar en paus från sin karriär för familjen åtaganden, såsom barnets födelse, eller resor, omskolning eller vad som helst. Du kan minska eller ställa in betalningar för en period. Du kan också öka betalningarna och komma framåt i syfte att antingen ta dessa pauser eller undvika räntekostnader. Finansiering din kredit behov via denna typ av inteckning kommer att vara på en lägre ränta än allmän användning av kreditkort.

Det blir allt vanligare att finna att dessa flexibla inteckningar inkluderar ett utbud av banktjänster, sådan kontroll böcker, direkta anläggningar betal-och kreditkort. Generellt sett, dock är de mer flexibla inteckningar benägna att vara de som bär högre räntor.

Om du är den typen av person som gillar att hålla finansiella frågor “uppdelade” då allt i ett slag av denna typ av inteckning kan ta lite tid att vänja sig.

För den mer traditionella låntagaren, kan en återbetalning inteckning vara en möjlighet. Fördelen med detta är att, så länge som betalningar hålls aktuell, kommer skulden att betalas ut i termen av inteckning. Det är enkelt att förstå och lätt att hantera. De månatliga avbetalningar delas mellan kostnaden för ränta och återbetalning av det lånade kapitalet. Under de tidigare åren av inteckning livet en stor del av den månatliga utbetalningen kommer, för det mesta, betalas i ränta. Eftersom åren fortskrider kommer dock mer och mer går mot återbetalning av kapital.

Det är inte den flexibilitet i detta förfarande och om inte overpayments görs, du är i för hela sträckan, så att säga. Under de första åren, är mycket litet kapital att återbetalas och totalt du får betala mer intresse än i vår tidigare jämförelse.

För råd och idéer, är en on-line inteckning mäklare svaret de kommer att kunna erbjuda dig information om de olika inteckning metoder och räntor samt när de har dina uppgifter de ska komma upp med så många jämförelser som du behöver.

Oavsett vilken metod du väljer, genom att åter inteckning du kan frigöra en del av värdet på ditt hem att spendera på vad du väljer. Låt dig inte avskräckas av tanken på allt krångel med att kapitulera din gamla inteckning. Det är helt enkelt att organisera och människor gör det hela tiden. Det kommer troligen att bli en avgift i regionen på £ 300 för frisläppande av handlingar och eventuellt en avgift på £ 25 för överföring av medel. Långivare är angelägna om att få din re-inteckning företag och kommer ofta erbjuda avgiftsfri erbjudanden och även betala dina rättegångskostnader.

Det är värt att titta in.