re-inteckning i Spanien under 2010 fem saker att tänka på innan du försöker.

Den Barcelona Real Estate marknaden var utom kontroll under 2007. Absolut allt som såldes gjorde en vinst, och det genomsnittliga priset per kvadratmeter var på 3800 euro. Spola fram till december 2009, och du kan helt enkelt snedstreck 500 euro från det priset, som visserligen kanske inte verkar så mycket, om du köper en hundra kvadratmeter lägenhet i staden, kommer du redan nu spara 50.000 euro. Med hänsyn till antalet helt nya egenskaper som ljuger osålda liksom de människor som vill uppgradera eller helt enkelt de som inte har kunnat ge den ständiga ökningen av sina amorteringar, och det är verkligen en köparens marknad just nu , och många människor blir några fantastiska erbjudanden.

Det är viktigt att notera först att innan du börjar funderar på att investera i Barcelona, ??liksom många områden i Spanien och även Europa för tillfället, då din ekonomiska situation ska vara helt vattentät. Många långivare och finansinstitut under 2010 erbjuder en bråkdel av de tjänster och slutföra en liten mängd verksamheter och lån i jämförelse med åren som gått. Även om det är sant att bankerna lanserar reklamkampanjer för att locka kunder med aldrig tidigare sett erbjudanden och de lägsta räntorna i historien för Bank of Spain, kraven kvalificera sig för dessa priser är lika un-nås. Här är fem saker du behöver veta.

Först om du är en investerare, glöm det. De exceptionella räntor och villkor gäller endast för den vanliga livsrum – dvs ditt eget hem, och banker och hypoteksinstitut är inte intresserade av fritidshus, investeringsmöjligheter eller chalets sommar.

En annan stor förändring i mixen som kan komma till en överraskning är den procentsats som finansiella enheter förväntar dig att kunna täcka med avseende på de återbetalningar som det nya lånet kommer att erbjuda. Det låter mer komplicerat att det är. Vad betyder det om att ett par år sedan, skulle långivare se hur mycket du och en partner tjänar (eller du ensam) och sedan bara erbjuda en inteckning om månaden återbetalningar inte översteg cirka 60-65% av detta belopp. Så på ren svenska om du tjänar 1000 euro i månaden, kan de amorteringar vara högst 600-650 euro. Under 2010 har denna siffra sjunkit till en liten 40%. Vilket innebär att samma fastighet, med en återbetalning av 600 euro, måste du att tjäna 50% mer än ett par år sedan.

En tredje sak att vara medveten om är risken tycks ha ökat. Tänka på det logiskt, om du går till en bank för att arrangera din inteckning betyder det att du inte är nöjd med de återbetalningar och vill se om de kan erbjuda en bättre affär. Detta innebär att så länge du lyckas hålla jämna steg med de nuvarande återbetalningar, sedan den nya affären som erbjuds bör vara absolut inga problem.

Nummer fyra på listan över saker att kontrollera är den typ av ränta du kommer att erbjudas. De flesta finansiella enheter välja en av två index, IRPH eller Euribor. Utan att gå in alltför mycket tråkig detalj är Euribor Europeiska ränta och du kommer att debiteras en procentsats på toppen som är bankens vinst. Den IRPH index är en kombination av de föregående månaderna Euribor att skapa ett genomsnitt, förmodligen mer stabil, även om detta inte är fallet.

Slutligen, kom ihåg att det inte finns något sådant som en tracker inteckning i Spanien, så din hastighet kommer att fastställas i ett år, och varje utbetalning kommer att vara densamma. På ett sätt är detta bra, eftersom du vet lika mycket som du behöver för att höja i slutet av varje månad för ditt bostadslån, men förvänta dig inte återbetalningarna att falla om det finns en nedgång i index, liknande vad hänt under 2008 till 2009 i Spanien och Europa som helhet.