re-inteckning – guide till de bästa erbjudandena

När räntorna faller, det finns besparingar att göra. Detta är sant för alla, inte bara människor som för närvarande letar efter ett nytt hem eller inteckning. Detta innebär att även om du redan har köpt ditt hem eller redan åtagit sig att en inteckning, kan du dra verklig nytta av lägre räntor.

För många människor är detta inte kommer att bli nödvändigt, eftersom de kommer att ha en rörlig ränta inteckning som går ner som räntorna faller och så får du dra fördel av lägre räntor som de kommer. Men det finns många situationer i vilka en ny inteckning kommer att gynna.

steg en

Den första är för människor som är bundna till fast ränta inteckningar till högre priser. Eftersom deras boränta är fast, kommer de inte att få någon av fördelarna med lägre räntor. Detta är en föga avundsvärd position och en av de bästa sätten att få ut av det är att åter inteckning på bättre villkor. Du kommer att behöva kontrollera om detta är värt dock. Om ditt befintliga lån har inlösen straff eller en längre slips i, sedan få ut av inteckning kommer sannolikt att kosta dig en massa pengar. Du kommer också att behöva överväga arrangemanget eller refinansiering avgifter och lägga detta till kostnaden för att göra förändringen. Endast om, efter beräkning alla dessa extra avgifter, är de lägre värt bekostnad av re-inteckning, bör du gå igenom med transaktionen.

Det finns också människor på rörlig ränta inteckningar som kan dra nytta re-inteckning. Detta beror på att även om deras nuvarande inteckning kommer att ha minskat sina räntor i linje med en lägre Bank of England ränta, kan det bli betydligt billigare bolån på marknaden som de vill växla till.

inlösenkostnader

Precis som många lån på marknaden om du vill betala din inteckning av tidigt då du kan bli skyldig att betala en förtida inlösen straff. Normalt för ett personligt lån i Storbritannien den genomsnittliga betalningen eller avgiften är mellan en eller två månader räntebetalningar. Denna avgift bör beaktas vid planering överföra din Bolån borta från din nuvarande leverantör.

din kredit-

Ofta människor re-inteckning för att de tycker att deras kreditvärdighet har förbättrats dramatiskt sedan de tog ut sin första inteckning. Om du tog ut en inteckning för fem år sedan, så kan det väl vara så att din inkomst har ökat, har värdet på ditt hem ökar, och du kan också ha några besparingar nu. Alla dessa faktorer gör att du kan ansöka om mer exklusiva inteckningar som erbjuder bättre priser. Om detta är fallet för dig, då tittar in i en ny inteckning som drar nytta av alla dessa fördelar är en mycket bra idé. Var inte rädd för att ta de bästa erbjudanden som finns tillgängliga för dig på bolånemarknaden.