re-belåningen kostar fräsar

Det är ett faktum att om du har haft en inteckning för ett par år, är du sannolikt att betala mer än du behöver. Kvarvarande lojal mot din inteckning leverantör får inte du några belöningar. Deras utestående offerter är reserverade för sina nya kunder.

Många människor skulle kunna minska sina amorteringar med 33% genom att helt enkelt re-inteckning sina hem.

Kolla in några av de annonser i helgen tidningar, titta på internet, även ringa din nuvarande långivare och fråga vad aktuell bolån är på erbjudandet och du kommer att bli förvånad över de besparingar som kan göras genom att shoppa runt.

Långivare är i konkurrens för att attrahera nya kunder och är angelägna om att locka nya låntagare genom att erbjuda lägre och lägre räntor. De mer nyligen etablerade långivare arbetar hårt för att få sin del av verksamheten. De är fullt medvetna om att, efter att ha arrangerat sin inteckning, kommer de flesta människor bosätta sig att betala samma belopp varje månad och om de beslutar sig för att flytta till ett annat hem, inte ens tänka på den ränta som de betalar.

Genom att göra vissa att du får den bästa inteckning affär tillgängliga, kan du göra stora besparingar. I livet för den genomsnittliga inteckning du kan spara flera tusen pounds.

Det finns ett förbryllande val av bolån och utan tvekan skulle det vara ett klokt drag att få lite råd. Det finns ingen anledning att betala ett öre för detta – bara få på nätet och hitta en inteckning mäklare som ska söka på hela marknaden för att hitta vad som är rätt för dig, gratis. De kommer att kunna berätta om de senaste erbjudandena som finns i denna snabbt föränderliga marknad.

Re-inteckning är inte en långdragen process. Det borde vara fullt möjligt att slutföra överföringen från din gamla långivare till din nya i cirka 6 veckor. Mycket av pappersarbete kan göras on-line, vilket sparar tid och “snigelpost” förseningar.

Även om du kan få kostnader på upp till £ 1.000 för en typisk ny inteckning som ska ordnas, kommer många långivare betala dina kostnader och även dina advokatarvoden, så shoppa runt för att se vem som gör det bästa erbjudandet. Du måste betala ca £ 325 till din gamla långivaren när kapitulera inteckning.

Priser varierar hela tiden, men här ger vi dig en uppfattning om de besparingar som skulle kunna göras om du har varit på din inteckning långivare standard rörlig ränta (SVR) av säga 6,5%. Vi använder bilden av en £ 100.000 inteckning.

En övergång till en visstidsanställning lån på 4,24% skulle spara över £ 2.200 per år. Dessa lån är normalt tillgängliga under två eller tre år. Även om det fanns en avgift för en uppläggningsavgift, skulle det fortfarande vara en stor besparing. Köpare med stora bolån eller kanske husägare planerar att öka sina lån för att finansiera hem förbättringar skulle gynnas avsevärt av dessa förbättrade räntor. Som vi sagt, priserna varierar, men du bör kunna nå en ränta runt 2% lägre än din långivare SVR.

Om du är en buy-to-let investerare, är sannolikheten att du redan har en stor inteckning och spara genom att byta skulle vara mycket värdefullt. Med ökningen av värdet av egendom i de senaste åren kan det vara en bra tid att överväga remortgaging din nuvarande investering och funderar på att utöka ditt fastighetsbestånd.

Så, besparingarna är där, väntar på att göras och din on-line mäklare hjälper dig. För gratis!