rätt tid att låsa in en bolåneränta

Alla de viktigaste indikatorerna i de finansiella och bostadssektorn pekar på att detta är rätt tid att låsa i en stor bolåneränta för dig själv. Räntorna kan aldrig vara så låga som de är just nu, och de kunde stiga till tidigare eller ännu högre nivåer så snart som nästa vecka. Det är så marknaden fungerar, och så du måste arbeta snabbt för att dra nytta av dessa utomordentligt räntorna att låsa in din boränta innan de ändras. Naturligtvis räntorna varierar precis som de alltid har de olika typer av inteckningar såsom justerbara och fast ränta inteckningar. Du bör undersöka olika typer av bolån och de priser som finns innan du väljer den rätta för dig.

Om du redan är i färd med att få en inteckning, kan du låsa in din ränta flera veckor före balansdagen och kan även göra det på balansdagen på din inteckning. Den avslutande process för bolån tar vanligtvis från 30 till 45 dagar att slutföra.

Hur går du om att låsa in de bästa flighterna för dig själv på en inteckning? De flesta bostadsköp måste underteckna ett köpeavtal på ett hem och betala minst fem procent på köpeskillingen innan de kan låsa in låga priser på en inteckning. Efter att du har tecknat ett köpeavtal och betalade fem procent ner på inköpspriset för hemmet, kan du be din bolåneinstitutet att låsa räntan på lånet du har kvalificerat sig för genom dem.

Vissa långivare kommer att tillåta en låntagare att låsa in en inteckning ränta även om de ännu inte har undertecknat ett inköpsavtal på ett hem. Ett fåtal kan inte ta ut en avgift under dessa omständigheter men andra långivare kan åsnor upp till 2 procent av den totala bolån till bostadsköpare begär en låst ränta som inte har undertecknat inköpsavtal ännu. Du bör fråga din bolåneinstitutet den tid som du kan “låsa” räntan på en inteckning, hur mycket (om något) som du kommer att debiteras för låsning i din takt, och också fråga om de straffavgifter måste du betala om du väljer att backa ur din inteckning avtal innan det har stängt på.

Dessutom frågar om någon av de pengar du har betalat såsom en ansökningsavgift kommer att returneras till dig, i händelse av att du ändrar dig om att gå med på hypotekslån som erbjuds dig. Som med alla andra företag transaktion du gör, bör du alltid att skydda dig själv genom att ha alla överenskommelser dokumenteras på papper så att du kan ha det till hands i fall en tvist uppstår.

Varför låsa räntan på en inteckning? För att undvika svängningar i bolåneräntorna som kan höja den totala kostnaden för en inteckning avsevärt. När du hittar en bolåneränta du är nöjd med, låsa in den innan möjligheten att göra det försvinna när räntorna stiger. Annars kan du bara att kunna hitta bolån med höga räntor som du kanske inte kan köpa tillräckligt för att täcka hela kostnaden för hemmet du vill köpa.

Du ska ringa din bolåneinstitutet minst 7 dagar före sista att se till att din kurs är “låst” på din inteckning. Förutsatt att det är inte genom att fästa den med din långivare kan betyda att du inte får ränta på ditt lån som du förväntade dig.

En möjlig varning att låsa in en bolåneränta nu är att bolåneräntorna kan falla ännu lägre och du skulle vara fastnat betala den högre skattesatsen som ni har kommit överens om. Enligt de flesta konton från topp finansanalytiker, är det högst osannolikt att priserna kommer att sjunka lägre så är du antagligen säker att låsa din inteckning på nu utan oroande att priserna kommer att sjunka ytterligare.

Låga räntor på bolån gör detta en bra tid att refinansiera en inteckning nu också. Shop runt för att få flera prisuppgifter att se till att du får det bästa pris som möjligt för att refinansiera din inteckning. Det finns mängder av refinansiering alternativ för villaägare just nu som kan hjälpa till att sänka din avbetalning och hjälpa dig att äga ditt hem förr.

Det har aldrig funnits en bättre tid att låsa in en bolåneränta än det är just nu, och det är inte troligt att det händer igen. Stegen som nu införts för att hindra marknaderna från att misslyckas igen i framtiden kommer att göra dem starkare och gynnar oss alla i det långa loppet. Däremot kan människor inte att kunna spara så mycket pengar på sina bolåneräntor när som slutligen händer.