rätt att köpa din rätt att köpa ditt hem

Rätt att köpa är en av de mest populära politik som har en djupgående sociala konsekvenser ökar ägare beläggning. Rätt att köpa system som infördes 1980 har gett rätt till hyresgäster att köpa sin egendom till rabatterade priser. Mer än fem miljoner council rätt hyresgäster har blivit husägare genom detta system. Du kan vara en del av de “mest viktiga sociala revolutioner av detta århundrade” genom att stödja rådets rätt att köpa systemet.

Om du är en säker hyresgäst
• en lokal myndighet
• London Borough Council
• Bostäder action förtroende
• Registrerad hyresvärden (icke välgörande)

Då är du juridiskt kapabel att köpa huset under Housing Act. Att köpa ett hem kan bli dyrt. Rätt att köpa inteckning kan hjälpa dig för kostnaden för hemmet. För rätten att köpa ett råd hyresgäst måste ha två års offentliga sektorn hyresrätt. Ett nytt råd hyresgäst som är om hyresförhållandet inleddes efter 18 eller januari 2005 kräver minst fem års arrende.

Innan du går till höger för att köpa inteckning, beräkna det belopp du måste betala för rätten att köpa. De flesta långivare kommer att ge 95% -100% av rätten att köpa beloppet. För att hitta en sådan långivare du kommer att behöva göra en del efterforskningar. Det kommer att finnas långivare som erbjuder specialiserad rätt att köpa inteckning produkter.

Börja dagen du får rådet rätt att köpa erbjudandet. Den tid på forskning kommer att vara väl använd tid. Det finns företag som kan försöka kontakta dig med planer för att hjälpa dig med rådets rätt att köpa systemet. De kan erbjuda allt i ett paket inklusive inteckning och heminredning etc. detta kan leda dig att ta en inteckning affär utan förhandlingar eller en som du inte har råd. Det kan finnas bolåneinstitut som vill berätta för dig att köpa till rätt system närmar sig stängning. Det är, emellertid, inte sant.

Rabatter finns på “rätt att köpa” kan vara någonstans mellan 32% -70%. Rabatten finns med rådets rätt att köpa beror på hur många år du har spenderat så rådet hyresgäst och den maximala rabatten gränsen för ditt område. Rätt att köpa finns för både hus och lägenheter.

• För hus med rabatt efter två år är 32% och kommer att lägga 1% för varje tillsats års arrende med en övre gräns på 60%.
• Flats har rabatt på 44% efter två år och ytterligare 2% för varje år. Den maximala rabatten för lägenheter kommer att vara 70%.

För fem år ordningar (hyresrätt börjar efter 18 Jan 2005)

• 35% för villor och 1% för varje år spenderas som hyresgäst. Maxgränsen är 60%.
• 50% för lägenheter med 2% rabatt för varje extra år. Maxgränsen är 70%.

Det kommer att finnas olika maximala rabatten gränsen för rätten att köpa i olika områden. Till exempel

• London eller sydost – £ 38,000.
• Östra regionen – £ 34,000
• Sydvästra – £ 30,000
• nordvästra eller West Midlands – £ 26,000
• Wales, i East Midlands eller Yorkshire och Humber – £ 24,000
• Nordöstra – £ 22,000
En rätt att köpa inteckning kommer inte vettigt för dig om ditt hem är Serviceboende för äldre, bara tillfälligt boende, eller ditt hem tillhandahålls av företaget du arbetar med.
Rådet rätt att köpa skulle kräva några dokument som ska fyllas som en del av ansökningsprocessen. Med en RTB1 formulär du göra en ansökan om rätt att köpa. Efter att ett meddelande formulär RTB2 blankett skickas till dig att berätta om du har rätt att köpa. Ett viktigt dokument kallat § 125 berättar om priset du måste betala och villkoren. Detta bör läsas noggrant.
Rätt att köpa är en möjlighet att bli en husägare till överkomliga priser. Det är inte lätt att bli husägare men det verkar vara en realistisk möjlighet. Rätt att köpa har uppmuntrat hyresgäster att stanna kvar i sin stadsdel och konstruera stabila inkomster samhällen. Med rätt att köpa “någon enskild kan hoppas på att omvandla sitt liv socialt.