räntorna att skjuta i höjden från 2012

Ekonomer varnar för att inteckning innehavare i Storbritannien kan stå inför en massiv räntehöjning på upp till åtta procent inom de närmaste två åren.

En ny rapport från den inflytelserika Policy Exchange tankesmedja släpptes under helgen, tyder på att räntorna kan ställas att skjuta i höjden till 2012. Chefsekonom Andrew Lilico anser att Storbritannien går in i en double dip recession i början av 2011, följt av en boom kort därefter – utan att bommen i sig kommer att leda till massiv inflation, vilket resulterar i en massiv ökning av bolåneräntor med följande året. Detta kan potentiellt leda till många förlorade sina hem.

“För att hålla inflationen nere till tio procent för ett år, kommer ekonomin måste kunna tolerera räntorna på kanske tio procent,” Lilico påstår. “Det finns en risk att ekonomin inte kommer att kunna tolerera åtta priser procents ränta utan massan försumliga på bolån som vi försöker undvika.”

Lilico kommentarer förutspår ett scenario kusligt lik den hos den massiva räntehöjning i slutet av 1980 och början av 1990, vilket också skedde i en högerregering.

Pengar guru Jonathan Davis, från Jonathan Davis Wealth Management Ltd instämmer oroväckande med Lilico allmänna förutsägelse, men anser hela scenariot och räntor stiger ränta osannolika ganska så snart.

“Jag tror inte hans tidsplan för de kommande två åren är korrekt,” Davis säger. “Jag förväntar mig inte att det ska hända tills … 2014.”

Denna artikel är inte avsedd och inte på något sätt ge råd. Om du behöver inteckning råd bör du tala med en kvalificerad, hela marknaden, oberoende inteckning rådgivare.