räntor prognos – ska bolåneräntor gå lägre i september

Den aktuella räntor prognosen är mycket svårt att dechiffrera vid den aktuella tidpunkten. I slutet av juli 30 år fast ränta inteckning trending mycket lägre och många människor trodde att vi skulle ha en uppdelning under 5%. Precis som det hände, började 10 år statskassan ränta avkastning en stark vecka uppåtgående trend som visade en 10% vinst. Detta drev övergripande bolåneräntor mycket högre.

Efter 10% vinst i egna avkastningar, gick hem låneräntor från 5,05% ända upp till 5,5% på bara fem korta dagar. Vid denna punkt, har många analytiker övertygade om att vi skulle se priser starta en stadig rörelse till 6%. Med 10 år ge upp trender, var det nästan oundvikligt, eller hur? Tja, inte så fort. Precis när låneräntor slog 5,5% var ett tal av Federal Reserve Bank säger att de skulle göra allt i sin makt för att hålla räntorna historiskt låga.

Efter detta tal av Federal Reserve Bank, såg priserna en stadig nedgång ända ner till 5,1%. Vi ser idag bolåneräntorna på 5,2%, men det är sannolikt att förändras inom en mycket snar framtid. Det verkar precis när en riktning skapas, händer något tvingar priser bostadslån i motsatt riktning. Det ska bli mycket intressant att se var vi går härifrån, men det är inte en lätt prognos, som är säker.