räntesänkningar lämnade dig bättre 4 saker att göra med din inteckning besparingar

Ett. inteckning overpayments

Överutbetala din inteckning varje månad kommer att rensa skulden snabbare och potentiellt knackar år bort din inteckning sikt.

Till exempel kommer en låntagare med en £ 150.000 tracker inteckning har sett sin månatliga återbetalningar droppe med nästan £ 400 eftersom räntorna kulminerat. Använda detta överskott pengar att betalar inteckning varje månad, och göra samma överskjutande för resten av terminen, skulle kunna minska ett 25-årigt lån med 11 år.

Men kolla först om din inteckning leverantör planar några straffavgifter för att göra stora utbetalningar.
2. Betala av andra skulder

Ofta kommer lån och kreditkort återbetalningar bli föremål för betydligt högre räntor än en inteckning. I allmänhet bör du försöka återbetala skulder med de högsta räntorna först. Så det kanske inte vettigt att prioritera göra overpayments på din inteckning, om du har utestående kreditkort eller lån skuld som du? Åter betala tvåsiffrig ränta. I grund och botten gör dina summor och se vad den mest effektiva användningen av överskottslikviditet är.
Tre. Spara för en regnig dag

Även om det? Ar allmänt erkänt att betala ner skulden bör prioriteras, det? Ar också värt att överväga att spara en del av de extra pengar du har varje månad.

Det? Är en bra idé att sträva efter besparingar på mellan fyra till sex månader? betala för att avsätta för nödsituationer, eller om du? re inte kan arbeta eller förlorar ditt jobb. I det nuvarande ekonomiska klimatet, trots besparingar räntorna i allmänhet inte lika bra som de var före kreditkrisen, som har lite extra pengar gömt undan för en regnig dag kan ge en viktig säkerhet filt.

Det? Är också värt att spara till händelser eller inköp i framtiden, som att köpa en ny bil som du tidigare kanske har tagit ett lån för att finansiera. Använda dina egna besparingar är inte bara billigare och mer försiktig än att låna pengar, har kreditkrisen gjorde lånar svårare eftersom långivare har skärpt sin utlåning kriterier och ökat sina skattesatser räntesatsen.
4. pensioner

Det? Ar lätt att skjuta pensioner till bakhuvudet när man planerar finanser, trots allt pensioneringen kan vara flera decennier bort. Men när det gäller pensioner det lönar sig att börja spara tidigt.

Men hur mycket att lägga undan? Bara du vet hur mycket du har råd, men ju mer du sparar, desto mer bekväm din pension vara.

Ett förslag på hur mycket att sätta in en pension är att avsätta en procent av din lön som? Ar som motsvarar minst halva din ålder varje månad.

Detta kan tyckas vara en skrämmande summa, men den goda nyheten är din arbetsgivare kan hjälpa till med bidrag, och för varje 80p en basnivå skattebetalare sparar och varje 60p en hög takt man lägger in en pension, kommer regeringen att fylla på med £ 1 till skatt lättnad.

Dock vara medveten om att när du? Har lagt pengar i pension, det? Ar inlåsta tills du går i pension.