räntesänkning tippas för april RBA möte

Efter den kontroversiella beslut i sista RBA styrelsens möte i mars att inte göra någon justering nedåt till styrräntor, Reserve Bank guvernör Glenn Stevens kväll erbjöd en stark indikation på att det kommande mötet i april kommer att producera den räntesänkning som många förväntas se redan. Styrelsen, som sammanträder nästa gång tisdagen den 7 april sades ha varit starkt delade om huruvida att sänka räntan vid sammanträdet i mars, men bestämde sig för att stanna för att använda denna penningpolitiska verktyg vid ett senare tillfälle när effekterna av den federala regeringens 2nd ekonomiska stimulanspaket kan ha bleknat. Guvernör Stevens rapporterades i The Age den 17 mars som tyder på att “den smala beslut RBA gjordes i mars lyfter möjligheten av en räntesänkning kommer förr … Med tanke på hur nära ett samtal i mars beslut tydligen var, kan vi inte utesluta en tidigare flytta, kanske till och med den 7 april. ”

Stevens kväll gav ytterligare ledtrådar till sannolikheten för en räntesänkning vid nästa RBA möte på ett företag middag i Melbourne genom att applicera tryck på bankerna att passera på låntagare fördelarna med eventuell räntesänkning som kan finnas på horisonten. The Herald Sun i dag skriver att Stevens föreslog “banker hade gott om utrymme för att leverera hjälp till hemmet låntagare om räntorna sänktes igen” med tanke på att bankernas finansieringskostnader “har kommit ned en hel del … och det är därför låneräntor har kunnat komma ner. “The Herald Sun Historien tyder dock på att RBA och de stora långivarna kan vara i för en kraftmätning i frågan om passerar räntesänkning på konsumenterna med NAB vd Cameron Clyne och CBA chef Ralph Norris båda indikerar att” sina banker kan sträckas för att förmedla ytterligare RBA räntesänkningar i sin helhet till husägaren “på grund av” höga grossistpriser upplåningskostnader “.

Med tanke på sannolikheten för att denna räntesänkning i mindre än två veckor, kan vi förvänta oss massor av diskussioner från experter och förståsigpåare under de närmaste veckorna så att storleken av denna sänkning. Den tidiga samtal från ekonomer är på 50 punkter (0,5%) räntesänkning vilket skulle bryta nya rekord i detta land för att föra den officiella kontant ränta ned till 2,75%.

Fortsätt att besöka den här bloggen under de kommande dagarna för den fortsatta utvecklingen på den här historien och gå till www.HelpMeChoose.com.au att säkerställa att du får det bästa erbjudandet på din nuvarande bostadslån.