räntesänkning för att hjälpa fastighetsmarknaden.

Med kreditkrisen nu inställd på att utvecklas till en fullt utvecklad recession med nyheter från både premiärministern och Bank of England som bekräftar detta, tror jag båda ger i det faktum att det är en uteblivna slutsats. Men det är inte bara dåliga nyheter med Bank of Englands penningpolitiska kommitté (MPC) inställd på att sänka räntan med 0,5 procent den här månaden. Denna nyhet måste väl få lite lättnad för villaägare som har en mycket tuff tid som för sent.

Kommittén kom fram till detta beslut en dag tidigare som planerat. Detta beslut ekar flyttas från banker runt om i världen. Med denna räntesänkning du inte kan låta bli att undra om det är att sätta en standard för fler nedskärningar i de kommande månaderna eftersom inflationen börjar falla. Detta kan inte vara ett bra meddelande för ditt sparande men ett välbehövligt steg för att stabilisera ekonomin.

Om de statliga ingripanden fungerar när det gäller de lån som finns tillgängliga för bankerna då situationen med fastighetsmarknaden är säker på att börja återhämta sig. Det innebär att bankerna börjar låna från varandra igen vilket bidrar bolån. Om pengar finns tillgängliga för dig att detta är en bra tid att köpa ett hus som värdet på fastigheten kan egentligen bara stiger och om du kan hålla på i det då detta kan vara en bra investering för framtiden.

Det föreslogs också att Storbritannien har aldrig kommit så nära härdsmälta sedan andra världskriget 1. Detta visar hur allvarligt detta problem har inte blivit hjälpt av pressen som deras negativa attityd ibland endast bränslen oro från allmänheten.

Det sak att komma ihåg är att detta inte kommer att vara för evigt med 2010 är det sagt att vi kommer att vara ur detta och på vägen till återhämtning, vi behöver bara hänga där. Detta kommer garanterat att bli mycket svårt för många familjer men jag är säker på att räntesänkningar kommer att hjälpa fastighetsägare med sina amorteringar. Vi är nu i upptakten till jul och jag är säker på att detta kommer att ha en dominoeffekt på effekt med återförsäljare som människor försöker att göra besparingar genom att spendera mindre.