ränteprognos förändrats mycket genom Treasury avkastning

Den nuvarande ränteprognos är mycket grumlig på grund av statskassan avkastning. Sedan början av 2009 har 10 års statsobligation ökade från 2% till nästan 4%. Det råder föga tvivel om att 2% var alldeles för lågt, men borde vi verkligen få se en snabb dubbel på mindre än ett halvår. Med avkastningen går upp så snabbt, det var enda gången innan boräntorna följde. Under de första fem månaderna 2009, trendas räntorna lägre särskilt på bostadslån. Många medier har faktiskt sagt att boräntorna var på en all time low. Vi kommer aldrig att få veta om det är sant som Freddie Mac inte börja samla data fram till 1971.

Med detta sagt, är det högst osannolikt att vi kommer att få se något nära till en all time low igen. Den Treasury avkastningen har drabbats lite av motstånd på 4% men den totala, kortsiktiga trenden är definitivt upp. Om 4% barriären är bruten och utbytet gör ett angrepp på 5% som är mycket dåliga nyheter för räntor på bostadslån. Bolåneräntorna kommer definitivt huvudet högre om så är fallet och bostadsmarknaden kan fortsätta att rasa ännu mer.

Förhoppningsvis får vi se den 10 år statskassan kurs stabiliseras runt 4% innan någon stark gå i endera riktningen. Den flyktiga drag i priser skrämmer bort många första gången hem köpare samt erfarenhet villaägare. De vill inte gå igenom inteckning ansökningsprocessen för att få reda på att deras ränta är 0,75% högre än citatet de fick två veckor tidigare.