ränteprognos för andra halvåret 2009

Räntan prognos för resten av 2009 kommer att förändra hur många människor tycker om att låna pengar. Om räntorna går högre, kommer det sannolikt att vi ser hem priserna sjunka och ekonomin kan bli ännu värre. Detta är mycket sannolikt som den 10 år statsskuldväxelränta har varit i en trenden sedan början av året. Vi finns för närvarande i botten av trenden kanal och det ser ut som om 10 år kan gå högre, mycket högre, före slutet av juli.

Om trenden för 10 år bryts till nedsidan, kan vi mycket väl se mycket lägre priser, men betyder det att ekonomin blir bättre. Tanken på att låna pengar vid extremt låga återbetalning nivåer är mycket lockande men gör konsumenter även vill låna pengar på den här punkten. Få bästa fast ränta inteckning är något som är väldigt viktigt för många amerikaner just nu, men vissa är inte villiga att ta risken att köpa ett hem i den nuvarande ekonomiska krisen.

I slutändan kommer räntan prognosen för andra halvåret 2009 skall fastställas av 10 år Treasury takt. Om 10 år fortsätter i sin uppåtgående kanal, kommer vi sannolikt att se bolåneräntor högre under de närmaste sex månaderna. Om vi ??ser en uppdelning av denna trend och 10 år statskassan kurs huvuden tillbaka ned till 3%, kunde vi se historiskt låga nivåer för totalt sett. Det ska bli mycket intressant att se vad som händer med denna trend under de närmaste veckorna.