räntekostnader skatteavdrag för fastighetsägarna bevara intäkter

Fastighetsägare har rätt att dra alla boräntor. Ränta på första och andra bolån, tillsammans med hem kapital linjer kredit är alla tillåtna skattemässiga avskrivningar för villaägare.

ägare av två fastigheter har en dubbel avskrivning

Fastighetsägaren kan dra av räntor på bostadslån av både sin primära bostad och på deras andra hem, så länge som den har matlagning, toalett och sovutrymmen. Din sekundära inteckning ränteavdrag kan vara för ett enfamiljshus, husbåt, lägenhet, radhus, husbil, släpvagn, uteplats hem eller bostadsrätt. Ägare till mer än en sekund hem får bara dra av intresse från de första och andra egenskaper och inte från de andra hem. Om du köper en tredje fastighet som har högre räntebetalningar du kan ändra den för att vara den andra fastigheten under ett visst år.

krav för att inteckning avdrag räntebetalningsdagarna

Du måste använda en lista A med en 1098 för att dra nytta av de skattemässiga inteckning ränteavdrag. 1098 formen, även kallad en Mortgage Räntor Statement, skickas till varje år av din långivare. En lista A formulär lämnas in med dina 1040 och varulager alla specificerad avdrag du påstår. Den maximala hem inteckning ränteavdrag kan skrivas av ett hem inteckning för inte mer än en miljon dollar för gifta par, eller $ 500.000 om du är gift men arkivering separat. Om du planerar att ta inteckning avdrag intresse skatt på två hem, läggs summan av de två bostadslån tillsammans skall hamna inom dessa gränser.

Situationer som hemförsäljning, förutbetalda räntor, inteckning straff förskottsbetalning, skilsmässa och förseningsavgifter betalning kan variera kvalifikationer och krav för skatte inteckning ränteavdrag. En professionell skatt konsult rekommenderas i som köper eller säljer egendom för att se till att du uppfyller federala föreskrifter om avdrag.

du kan få hyra och kommersiella avdrag fasigheten

Inteckning ränta på hyra eller kommersiella fastigheter kan dras av också. Förutom dessa avdrag får du också skatteavdrag för driftskostnader och fastighetsskatt. För att kvalificera ditt andra hem som en hyra hem så att du kan dra av rörelsekostnaderna, måste du spendera mindre än 14 dagar per år som bor där, och mindre än 10 procent av den tid som det är hyrd. Om du hyr ut ditt andra hem och vill göra avdrag för den ränta som betalas du måste stanna i det mer än 14 dagar eller 10% av den tid du hyr den. Driftskostnader för rörelsefastigheter inkluderar underhåll, reparationer, avskrivningar och förvaltningskostnader.