räntekostnader och hur man kan minska dem

Få människor någonsin kommer att betala mer för något än vad de gör för sitt hem. Priserna på bostäder är ständigt eskalerande, medianen priset för ett hus i USA är nu mer än $ 215.000. Lägga till kostnaden är räntekostnader. Under lånets löptid, kommer de flesta husägare betalar ungefär två gånger kostnaden för huset i intresse ensam.

Med intresse beaktas, kostar kostnaden för den genomsnittliga amerikanska hus nu mer än $ 500.000. Men medan alla vill äga ett hus, få människor uppskattar även att betala nästan en tredjedel av en miljon dollar i ränta till sina långivare. Och ändå, många människor gör, till synes omedvetna om att det finns saker de kan göra för att minska kostnaden för att köpa ett hus.

Här är några saker som du kan göra som kan bidra till att minska den totala kostnaden för att köpa ett hem:

Eliminera din privata försäkringar för hypotekslån (PMI) – Om du gör en handpenning på mindre än 20%, kommer din långivare kräver att du betalar privata försäkringar för hypotekslån varje månad. Detta skyddar långivaren mot standard, men det hjälper inte dig ett dugg. Om värdet på ditt hus ökar eller om du betalar ner en del av ditt lån, kan ditt eget kapital överstiga 20% av bostadens värde. I så fall kan du be din långivare att släppa PMI. Långivaren kommer inte automatiskt att göra det, du måste fråga. Du kommer också att behöva lägga fram resultaten av en formell bedömning att bevisa hem värde. Skulle din långivare släppa din PMI, kan du helt enkelt lägga det belopp du betalade för din inteckning betalning varje månad. Den extra summa kommer att bidra till att minska dina räntekostnader och kommer hjälpa dig att betala dina lån förr.

Lägg till din betalning – Du kan betala mer än den angivna belopp varje månad. Någon extra du lägger till i din betalning bör tillämpas på din lånebeloppet, som kommer att bidra till att betala av dina lån förr. Varje liten bit hjälper, även $ 10 eller $ 20 per månad skulle förmodligen spara ett par tusen dollar under livet av inteckning.
Refinansiera ditt lån – Om räntorna tar en droppe till en eller två punkter under räntan på ditt lån, skulle det förmodligen vara värt att refinansiera. Kostnaderna för refinansiering kan oftast återvinnas genom lägre utbetalningar inom några år. Beroende på räntan och storleken på ditt lån, kan du spara tiotusentals dollar under livet av din inteckning.

Dessa är bara några av de sätt som du kan minska kostnaden för att köpa ett hem. Medan det finns inte mycket du kan göra åt priset på själva huset, kan du säkert göra ett antal saker för att minska det belopp som du betalar i ränta över åren. Varje krona räknas.