ränta förutsägelser – kommer bolåneräntorna sjunka ytterligare

Ränte förutsägelser kan avsevärt hjälpa dig när du fattar beslut om att göra ett stort inköp, särskilt ett hem. När de flesta människor tänker på bolåneräntor, antar de bara att de är på en viss nivå eftersom marknaderna tycker att de borde vara där. Tja, är det delvis är fallet, men inte alltid. Det är definitivt inte fallet i den nuvarande ekonomin som regeringen har spelat en viktig roll i att hålla totalt sett mycket låg. Frågan många ställer är kommer bolåneräntorna sjunka ytterligare?

Sedan början av 2009, har hem låneräntor inte gått högre än 5,59%. Detta är ganska ovanligt eftersom det 10 år statskassan ränta avkastning har varit i en stadig uppåtgående trend sedan början av januari. Vanligtvis, när 10 år statskassan ränta avkastning upp är riktningen, ser vi totalt sett gå upp också. Anledningen till att vi inte har sett att under år 2009 beror på att Federal Reserve Bank skriver pengar på kommer att se till att räntorna stannar på historiskt låga nivåer.

Federal Reserve Bank ordförande själv, Ben Bernanke, har gjort uttalanden som tyder på att regeringen är beredd att göra vad som krävs för att hålla priserna på en nivå som aldrig tidigare. Detta är goda nyheter om du är i marknaden för att refinansiera eller få din första inteckning. Du kan vara en av de få människor i Amerika som kan låsa in i en takt under 5%. Det skulle kraftigt ändra mängden pengar du betalar på din totala bostadslån.