ränta förutsägelser extremt tuffa att göra

Dagliga bolåneräntor har varit ganska extrem under de senaste två eller tre veckor. Det var faktiskt en dag där bostadsräntorna flyttade tre fjärdedelar av en procent på en dag. Denna typ av drag händer inte ofta och kunde stava undergång för den totala bostadsmarknaden. Göra förutsägelser räntesatser i den aktuella miljön är mycket svårt eftersom ingen riktigt vet vad inteckning miljön kommer att smälta.

En sak är säker och det är det faktum att boräntorna kommer att vara mycket volatila på en daglig basis. Det är mycket möjligt att du kan gå till din mäklare idag och få en offert för en hastighet av 5,6% och gå tillbaka i morgon och ta reda på att priset har hopp till 5,95%. Många villaägare känner att de kan “låsa in” i en viss takt, men lita på mig, kan långivare dra detta erbjudande när som helst. Nu när den totala utlåningen processen är mycket annorlunda än den brukade vara på grund av subprime-röran, långivare har möjlighet att vara mycket mer strikt i sina processer.

Även om detta är tufft för en låntagare, kommer det att göra ekonomin bättre i det långa loppet. Under 1990-talet och början av 2000, om du har ett hjärtslag och kunde underteckna ett papper, du hade en möjlighet att teckna en inteckning för nästan lika mycket som du ville ha. Som vi vet, var detta ett stort misstag och vi, som ett land, är stilling betalar för det. Det är troligt att den globala ekonomin kommer att gräva sig ur subprime inteckning röran under ganska lång tid.