raffi hem bolån – hur snart kan du refinansiera en justerbar sats inteckning

Husköpare har flera lån alternativ. Därför har köpt ett nytt hem aldrig varit enklare. Individer som inte har råd en handpenning eller avslutande kostnader kan dra nytta av lån program som erbjuder hjälp. Dessutom kan de som hoppas att få en låg ränta inteckning överväga ett lån med en justerbar ränta. På grund av den initiala låga kostnaden för justerbar ränta inteckningar, månatliga amorteringar är också lägre. Men låga ränta inteckningar är kortsiktiga. För att undvika en räntehöjning, bör husägare refinansiera innan priserna börjar öka.

Fördelarna med justerbar ränta inteckningar

Det finns flera fördelar med att acceptera en justerbar inteckning. Till att börja med ger en låg ränta inteckning köpare att köpa dyrare bostäder, samtidigt som en överkomlig månatlig betalning. Dessutom, på grund av rekordlåga priser, kan husköpare som erhåller en justerbar sats inteckning njuta sjunkande priser utan refinansiering sin inteckning. Därför undviker de avslutande kostnader och andra avgifter.

Justerbar ränta inteckningar är också idealiska för personer som planerar att flytta inom några år. Vissa människor njuter stabilitet bor på ett ställe i många år. I detta fall, refinansiering för en fast ränta är ett klokt val. Men om du föredrar flexibiliteten att flytta vart tredje till femte år, kommer du att spara pengar med en justerbar ränta.

fallgropar justerbar ränta inteckningar

Medan justerbara priser erbjuder många attraktiva funktioner, är en stor nackdel att låga priser är tillfälliga. Om räntorna fortsätter att sjunka, kommer du inte bli utsatt för farorna med dessa lån. Men om räntorna börjar stiga, så kommer din inteckning betalning. Husköpare som inte har råd en ökad inteckning riskerar att förlora sina hem. Således kommer om ditt mål är att stanna kvar i din nuvarande bostad under många år, refinansiering för en fast ränta ger förutsägbara avbetalning.

Hur snart kan du refinansiera en inteckning?

Lyckligtvis kan hem hypotekslån refinansieras när du vill. Vissa långivare föreslår att låta lånet att mogna i minst 12 månader. Men, om du upptäcker en förändring i marknadsutvecklingen, refinansiering strax efter att köpa ditt hem är en smart manöver. De som överväger refinansiering måste vara beredda att betala extra avslutningsavgifter. Dessutom, kontakta din nuvarande långivare och fråga om förskottsbetalning påföljder.