räddningsaktion kunde betyda högre lån godkännande

Blivande husköpare och husägare vet inte vad jag ska göra, långivarna är nervös, och lagstiftarna måste få ett lagförslag som antogs för att lösa situationen. Den nationella ekonomin är på nedgång.

Eftersom de flesta av oss vet förstahandsinformation, har bankerna gjort utlåning riktlinjer tuffare vilket gör det svårare för individer att kvalificera sig för lån. Men ekonomiska experter hävdar att när räddningspaket är klar, bör den bana väg för en enklare lån process.

De flesta lån företag säger att de är fortfarande ganska upptagen men antalet godkännanden har minskat på grund av långivarnas riktlinjer. De flesta känner borgen ut kommer att vara till nytta för alla. Även experter uppger att utlåningen kommer att likna det som det var 10 till 15 år sedan. Inget mer av dessa exotiska bostadslån, en term Alan Greenspan för inget jobb eller Asset lån verifiering, den 1 procent plocka en betalning lån med uppskjuten ränta. Dessa var aldrig runt 10 och 15 år sedan. Washington Mutual som bar många av dem som nyligen gick under på grund av stora förluster från de dåligt presterande lån.

Alla tenderar att enas planen är nödvändig och kommer att bidra till att stabilisera den finansiella sektorn wit mer pengar flöde tillsammans med strikta riktlinjer. Inget mer business as usual för tre år sedan. Förbättringen kommer inte att vara över en natt. Men de flesta ekonomiska experter anser bostadsmarknaden och ekonomin kommer att visa förbättring i sex månader.

Så, när penningflödet ökar riktlinjer kan bli något les stränga men inte förvänta Alla Vikt: 90 100 procent begränsad dokumentation lån under en lång tid. Några användbara tips om hur man kan förbättra din kredit värdering, vilket hjälper dina bostadslån godkännande chansen:

• Betala alla dina räkningar inklusive kreditkort i tid.
• Ladda aldrig mer än 35% av din maximala gränsen på ditt kreditkort. (Om din max gräns är $ 2,000, gå inte över $ 700.)
• När du funderar på att skaffa ett bostadslån, vet din totala räkningar och inkomster. Du borde spendera 38% av din bruttoinkomst för hus betalningar och din skuld.
• Ha förklaring brev för några stora fyndigheter
• Ha kopior av dina W2: s för de senaste två åren
• har kopior av undertecknade skattedeklarationer för de senaste två åren
• Om egenföretagare, ha en aktuell resultaträkning redovisas
• Har kopior av dina kontoutdrag för ett år.
Dessa poster kommer att hjälpa dig att påskynda processen lånet godkännande.