råd om planer equity release

Ett hem equity release planen kan vara en av de bästa sätten att förvärva pengar bundna i din egendom och kan vara kontrasten mellan en trygg, trevlig pension och den vanliga besväret med att betala hushållets räkningar.

Equity release lån kan du projicera dina surt förvärvade inkomster med ett betydande belopp frigöra hela eller en del av värdet på ditt hem. Det finns tre huvudgrupper av system equity release och inom var och en av dessa finns det många olika planer.

De är drawdown inteckningar, inteckningar livstid, och hem planer återgång. Varje plan granskas nedan för att ge dig en enkel guide om vad som är uppnåeligt. Det är alltid viktigt att du pratar med en equity release specialist innan avgör vilka system man väljer.

livstid inteckning
Dessa typer av planer equity release kommer att ge dig en generös summa pengar i en klumpsumma från marknaden priset på din fastighet. Även om den är säkrad på ditt hem, blir det inga månatliga betalningar att göra och det tillåter dig att äga och bo i ditt hem så länge du vill.

Summan du har släppt, plus ränta, återbetalas från intäkterna när ditt hem har sålts när du försvinna eller flytta in i äldreboende i dina följande åren.

avsänkning inteckning
Denna inteckning plan är inte helt olikt på många sätt till en livstid inteckning men den erbjuder också lagt justerbarhet så du kan få dina pengar i omgångar. Dessa utbetalningar kan vara årligen, kvartalsvis eller månadsvis.

Din oberoende equity release specialist kommer att kunna ge dig en mycket mer detaljerad redogörelse för detta. Drawdown bolån kommer vanligtvis har lägre räntebetalningar.

hem reversion planen
Dessa equity release system gör att du kan sälja hela eller en del av din bostad för en skattefri summa pengar. Trots en juridisk överenskommelse garanterar att du kan fortsätta leva i ditt eget hem brukar hyresfria så länge du väljer eller tills du försvinna.

Mängden pengar du kommer att få kommer att ändra med åldern. Ju äldre du är desto mer pengar kommer du att kunna släppa från din egendom.

Vem kvalificerar för hem equity release?

Huvudsakligen, måste du och din partner vara 55 år eller mer. Den egendom som du äger måste vara värt £ 50,000 minimum och du måste kunna klara alla oroliga lån mot säkerhet i fastigheten från dina fonder equity release.