råd om att få den bästa inteckning

Som ni vet, har fastighetsmarknaden förändrats dramatiskt under det senaste året. Detta innebär att du också måste ändra ditt sätt att tänka för att ta nå dina mål i att köpa ett hem.

De första fem till sex åren av detta decennium innebar en guldålder för fastigheter. Pengar var billigt och lätt att låna. Detta, i sin tur, sporrade massiva upplåning och fastighetsmarknaden som helhet. Aktionen var varm, snabb och tung. Hem skulle vara på marknaden för mindre än en vecka. Priserna sköt upp som gjorde det uppskattade värdet av fastigheter.

Den bryta nacken takt fastighetsmarknaden kunde inte upprätthållas. Som var förutsägbar ett par år tillbaka, är vi nu i en lägenhet att depreciera fastighetsmarknaden beroende på geografiskt område. En av anledningarna till detta är att bakslag i inteckning industrin.

Den bolånemarknaden under den tidiga delen av detta årtionde fick utan tvekan helt utom kontroll. Vissa långivare har rykte om sig att vara låna pengar utan att ens kontrollera det ärliga uppsåtet hos låntagare! Dessa dagar är över och den motreaktion från ett stort antal betalningsförsummelser är kännbara av låntagare i dag.

Om du funderar på att köpa ett hem inom en snar framtid, måste du på nytt bedöma det nuvarande finansieringssystemet marknaden för fastigheter. Långivare drar tillbaka på regerar och hårdnande deras kreditgivning. Med tanke på detta faktum, kanske du har svårare att skaffa finansiering än vad du ursprungligen trott. Det finns sätt att undvika problem, dock.

Du första steget bör vara att beställa din kredit rapport från de tre stora kreditupplysningsföretag – Equifax, TransUnion och Experian. Granska rapporterna för eventuella negativa märken och hantera dem. Över femtio procent av människor har felaktiga negativa märken på sina kreditupplysningar. Se till att du inte gör det, eller om du gör det, ta itu med dem.

Det andra steget är att få lånelöfte för ditt lån. Långivare stramar upp sina lånebehov, men ingen är helt säker på vad det egentligen innebär. För att undvika problem när du befinner dig i deposition, och kan inte få finansiering, bör du få en långivare åtagande innan ens shopping för ett hem. Se till att få det skriftligt och betala några dollar för att få det bindande för långivaren.

De fastigheter-och finansmarknaden har definitivt svalnat. Det betyder inte dock att himlen har fallit. Du kan få ett lån, men vara försiktig med att gå igenom processen.