process och behörighet för att säkra ett hem hypotekslån

Ett hem hypotekslån är en av de vanligaste och mest populära sätten genom vilka folk köper fastigheten. De flesta fastigheter i Förenta Staterna köps med hjälp av lån och branschen är i sig värd miljarder dollar. Men det finns flera steg innan man faktiskt kan godkännas för ett hem hypotekslån. Men låt oss börja från att förstå konceptet det själv.

Hem hypotekslån

Begreppet ett hem hypotekslån i sig är i allmänhet ganska enkelt. Den aktuella fastigheten kvarstår som inteckning eller säkerheter för lånet som emitteras. Detta brukar utfärdas av ett finansiellt institut till den person som köper fastigheten. Den ursprungliga lånebeloppet fortfarande kapitalbeloppet med en årlig ränta som ålagts denna summa. Bör den nya fastighetsägaren inte kan betala lånet, griper utlåningen institutet den fastighet som därefter kommer att utestängas. Hem hypotekslån brukar betalas ut i omgångar varje månad.

Viktiga delar

Om du planerar att köpa en bostad eller egendom genom ett hem hypotekslån, är det tillrådligt att du arbetar på din kredit värdering länge innan du faktiskt planerar att göra den stora flytten. Din kredit historia är som en uppsats om din personliga ekonomi och alla långivare det säger en del om hur väl du hanterar din ekonomi och hur bra du är på att rensa dina skulder. Det är oftast mycket svårt att få godkänt för ett hem hypotekslån om du har en dålig och ibland genomsnittliga, kredit värdering. Också tänka på att saker kunde vara lite lättare om du har möjlighet att göra en handpenning på din fastighet. Större betalningen, bättre är det.

Ekonomisk förverkligande

Innan du ens börjar att ansöka om ett hem hypotekslån, måste du göra en del arbete på egen hand för att få en uppfattning om vad dina chanser är att bli godkänd som lån. Naturligtvis är det första och viktigaste delen av processen att förverkliga din personliga eller hushållens ekonomi. Räkna ut hur mycket pengar du har kvar varje månad efter att du drar alla grundläggande kostnader. Detta är viktigt eftersom det ger dig en förståelse för hur mycket pengar du har kvar i slutet av månaden, som i sin tur avgör hur mycket lån du kan betala månadsvis. Glöm inte att förutse räntorna.

Dokumentation för att säkra ett hem hypotekslån

När du tror att du är redo att gå för det, göra en checklista över dokument du behöver för ditt hem hypotekslån ansökningsprocessen. Om du är anställd, behöver du din W-2 och betala stubbar och om du är egenföretagare så skulle du vanligtvis behöver visa din skatt uttalanden av cirka två år. Privata företagare måste visa en balansräkning som visar intäkter och förlust du har uppstått. Pensionärer måste ha antingen en två månaders lång kontoutdrag eller 1099 formulär. Socialförsäkringssystemet tilldelning brev tillsammans med kopior av alla handlingar som rör din pension kontroller krävs också. Sen naturligtvis finns det andra grundläggande dokument du behöver rör din bank och kontokortskrediter, befintliga lån och även om den nuvarande hyresvärden och investeringar om tillämpligt. Dessa är de grundläggande dokumentation som krävs för att vara berättigad till de flesta hem hypotekslån.