pro och con att modifiera ett bostadslån

Många amerikaner har hört talas om president Obamas plan för att rädda bostadsmarknaden. En aspekt av denna plan är att uppmana bankerna att ändra inteckningar för många kämpande husägare. Med så mycket press och desinformation som skickas runt det kan vara mycket svårt för den genomsnittlige konsumenten att förstå vad ett lån modifiering är. Denna artikel kommer att belysa genom att diskutera inteckning modifiering Pros och Cons för den genomsnittlige amerikanen.

Loan Modification är när en långivare granskar din befintliga note (balans-, ränte-, och termer) och sedan gör ändringar baserat på din ekonomiska situation. Ytterst för en bank att ändra ditt lån till mer fördelaktiga villkor, måste de vara i en position där det är mer lönsamt för dem att sänka din betalning istället för att utestänga.

När ett lån modifiering har ursprungligen godkändes långivaren kommer att göra en “provkörning” på lånet konto för att se till att när de gör permanenta ändringar av villkoren för den anteckning som kunden faktiskt kan göra betalningar. De flesta banker kommer att ställa låntagarna upp på en “rättegång återbetalning plan” som vanligtvis varar allt från 3 till 6 månader. Under prövotiden låntagare är skyldiga att göra en reducerad betalning i tid under en fastställd period. Den olyckliga delen är att medan låntagarna gör dessa rättegång betalningar finns det fortfarande ingen garanti för slutlig modifikation, och banken fortfarande rapporterar husägare sent på deras kreditupplysning. Dessutom, under denna rättegång betalningsperiod samling aktivitet fortfarande följer.

Innan söker en inteckning ändring från din långivare måste du förstå hur detta kommer att påverka din situation. Det är bra att ha en modifierad inteckning är att, åtminstone tillfälligt, kommer din månatliga betalning minskas. Detta kan göras genom att antingen sänka räntan, eller helt enkelt sträcka ut den amortering sikt. Dessutom, i sällsynta fall, kan huvudmannen minskas från återstoden av lånet. På grund av fallande bostadspriser under de senaste åren, är detta det enda sättet att många husägare faktiskt kan få sina månatliga betalningar minskas eftersom de är oförmögna att refinansiera med sitt negativa egna kapitalet. Den olyckliga delen av detta lån modifiering system är att bankerna är extremt långsam handläggning av dem. Och inte bara att de är så ineffektivt att många människor nekas om hjälp trots att de har ett giltigt umbäranden.

Det har uppskattats att endast ca 6% av inteckning ändringar har godkänts. På grund av denna hemska statistik, har Obama-administrationen börjat slå ner på stora banker, vilket tvingar dem att bearbeta fler modifieringar snabbt för att försöka föra landet ut ur huset nedgången har varit i. Även inteckning modifiering är inte “slutet alla vara alla “för vissa husägare, det kan säkert hjälpa miljoner människor som kämpar med justerade betalningar och negativt eget kapital.

Om en låntagare söker efter hjälp, måste de veta inteckning modifiering pro och con så att de förstår vad de är upp mot.