privata försäkringar för hypotekslån vad är det

Många potentiella nya husägare måste beväpna sig med mycket mer information och utbildning än vad de redan har om ägande av egendom. Till exempel, vad är privata försäkringar för hypotekslån, även känd som PMI? Många människor vet inte vad det är, men det är i deras fördel.

Det är faktiskt en försäkring för långivaren skydda sig själv när hypotekslån inte kan återbetalas. Det ska inte förväxlas med hemförsäkring, som skyddar homeowner. Det kan också vara en förutsättning och den avgörande faktorn för huruvida du är godkänd på ditt bolån. Detta innebär att vissa långivare bara kommer att acceptera dig med villkoret att du har en privata försäkringar för hypotekslån.

Generellt är de kostnader som läggs in i din inteckning betalning och kan variera från någonstans mellan $ 50 och $ 150 per månad för ett lån på upp till $ 200.000. Men varje fall annorlunda, det beror på olika faktorer såsom låneperioden, betalning frekvens, etc.

I USA, överstiger den handpenning 20% ??av värdet på hemmet eller inköpspriset, är sådan försäkring i allmänhet inte krävs av långivare. De känner att husägare har investerat tillräckligt med pengar in i fastigheten för att skydda den och betala bra för att undvika utestängning. Skulle skyddsnät vara under 20%, kommer du vara tvungen att betala för denna försäkring.

Försäkringen kan inte längre kräva betalning Om värdet på hemmet förändras, eller när du lägger mer pengar ner på kapitalet vid årsdagen av ditt lån, vilket många långivare tillåter ofta utan påföljd. Med det sagt, att många människor inte vet att de även betalar för en sådan försäkring, än mindre att de kan ha betalat den.

Därför, är skyldig dig själv att veta mer om inteckningar i hur de får betalt, och det övergripande sätt de fungerar. Även om du redan äger din bostad, det är i din fördel att lära sig hur mycket försäkringar du betalar in ditt lån, och om det är nödvändigt, särskilt eftersom många fastigheter har sjunkit i värde recession.