privata försäkringar för hypotekslån – dina rättigheter och skyldigheter

En ofta förbisedd kostnaden för att köpa ett nytt hem är privata försäkringar för hypotekslån, oftast helt enkelt kallas PMI. Den grundläggande idén bakom PMI är enkel. När ett hem köparen köper ett hus med mindre än 20% av bostadens värde som en handpenning, antar bolåneinstitutet en större risk. I de flesta fall, kommer långivaren att kräva att köparen – det är du – köpa privata försäkringar för hypotekslån som kommer att betala av dina lån om du standard på det.

Eftersom PMI är en extra kostnad för konsumenten, har den federala regeringen ett antal föreskrifter om PMI. Det finns särskilda regler som bolåneinstitut måste följa om du undertecknade (eller kommer att teckna) en inteckning efter 29 juli, 1999. Det är när husägare Protection Act från 1998 (HPA) trädde i kraft. Dessutom har många stater har sina egna lagar om privata försäkringar för hypotekslån som är utformade för att skydda husägare och spara dem pengar.

Liksom många andra saker om att köpa ett nytt hem, kan reglerna kring privata försäkringar för hypotekslån vara förvirrande. Här är några svar på vanliga frågor om PMI för att hjälpa till att göra det lite tydligare.

Vem måste betala PMI?
De flesta långivare kräver privata försäkringar för hypotekslån från bostadsköpare som lägger ner mindre än 20% av det totala värdet av deras hem – eller omvänt, som lånar mer än 80% av det totala värdet av deras hem. Detta är inte en hård och snabb regel, dock. Många långivare lossa sina krav för PMI till köpare med god kredit, eller som uppfyller andra krav.

Hur mycket kostar PMI kostar?
Vanligtvis, de premier på privata försäkringar för hypotekslån är cirka 0,5 procent av ditt lån totalt. Om du tar ut en inteckning för $ 100.000, kommer PMI premien för det första året vara runt $ 500. På en $ 200.000 inteckning, kommer du att betala ca $ 1000 för det första årets premie. Vanligtvis kommer dina premier vara lägre varje år, eftersom det är baserat på det belopp som du är skyldig på din inteckning.

När behöver jag betala PMI premier?
De flesta långivare kräver att du betalar det första årets premie vid stängning, så glöm inte att lägga till den i när du räkna ut din avslutande kostnader. För efterföljande år, betalar du den tillsammans med din månatliga inteckning betalning.

Har jag betala för PMI tills min inteckning betalas ut?
Nej Hur lång tid du måste hålla PMI varierar från stat till stat och långivare till långivare, men du kan vanligtvis avboka din PMI när du har mellan 20% och 25% eget kapital i ditt hem. Den faktiska PMI procentsatsen beror på standard bolåneräntan i ditt tillstånd. Det finns oftast andra krav också, såsom inga sena betalningar i år innan du begära annullering, och inga andra inteckningar eller panträtter mot din egendom.

Hur avslutar jag min PMI?
Enligt bestämmelserna i HPA, måste din långivare automatiskt avsluta din PMI när du har betalat din inteckning till 78% av det ursprungliga inköpspriset eller det beräknade värdet på ditt hem när du köpte den, dock högst så länge som din amorteringar är aktuell när du når 78%. Om inteckning ansågs vara en hög risk lån, kan det vara när du når 77%.

Vad har min bolåneinstitutet att berätta?
När du stänger av ditt hus, måste du få information om:
– Det datum som du kan begära annullering av PMI
– När din PMI kommer automatiskt att upphöra

En gång om året, måste du bli informerad om:
– Din ångerrätt eller avsluta din PMI
– En kontakt adress eller telefonnummer där du kan ta reda på när du kan avboka din PMI

När din PMI avbryts, måste du veta att:
– Din PMI har annullerats, och du inte längre har privata försäkringar för hypotekslån
– Du behöver inte längre betala premier för din privata försäkringar för hypotekslån.

Vad allt detta betyder är i termer av att forska ditt hem köp, vara försiktig med PMI övervägande. Gör din hemläxa och bestämma vad det bästa scenariot är för dig.