Prisfallet i brittiska bostadsmarknaden

Fler och fler människor sätter sina hus till försäljning i Storbritannien, med följd att efterfrågan på bostäder har minskat och priserna har sjunkit för första gången på över ett år.

Det är slutsatsen av en färsk brittisk bostadsmarknaden mätare utförs av Royal Institution of Chartered Surveyors, som hävdar att medan till juni fastighetsmäklare var rapporterar en ökning på upp till en tredjedel av priserna på hus på marknaden, i juli siffrorna var graderingsbaksida avsevärt.

Bostadsmarknaden verkar redan känna några av effekterna av den nya koalitionen regeringens plan för extrema nedskärningar – den största av dessa nedskärningar i en generation.

“Sedan valet och budget, förtroende och intresse för egendom tycks ha minskat,” Murray Will, en fastighetsmäklare från sidan och Wells i Maidstone, Kent, skriver i rapporten.

“Bolån är inte lätt att säkra och hot om uppsägning kan vara en underliggande faktor.”

Det har funnits andra färska tecken på att bostadsmarknaden kan vara i för en tuff tid snart, med banker i Storbritannien godkänner färre bolån i juni, och diverse andra myndigheter, inklusive Hometrack Ltd och Nationwide Building Society också kommentera nedgången av huset priserna under loppet av juli.

Royal Institution of Chartered Surveyors också hävdar att upp till 28 procent mer fastighetsmäklare under juli förväntar huspriserna fortsätter att falla under det andra halvåret 2010.

Denna artikel är inte avsedd och inte på något sätt ge råd. Om du behöver inteckning råd bör du tala med en kvalificerad, hela marknaden, oberoende inteckning rådgivare.