President Obamas Home stimulanspaket – vad är det och vem som kan ansöka

President Obamas Home Stimulus Package är att ge hjälp till villaägare som drabbats hårt av den dystra ekonomin. Människor som är axla månatliga amorteringar som de inte längre har råd på grund av förlorade arbetstillfällen eller andra ekonomiska svårigheter kan få stöd i form av en lägre månadsbetalning!

Denna lägre betalning sker genom en modifierad inteckning, ett befintligt lån som skrivs om, med olika villkor. Det nya lånet kan skrivas utnyttja flera verktyg som ingår i detta program som kommer att bidra till att minska månadskostnaden för miljontals husägare. Räntorna kan reduceras till så lite som 2%, och lånevillkoren kan förlängas till så länge som 40 år. Om det är nödvändigt att komma fram till önskad betalning nivå, kan förseningsavgifter frångås och ens själva kapitalbeloppet minskas!

Om du har upplevt ekonomiska svårigheter som har sänkt din inkomst eller ökat dina utgifter, kan du vara berättigad. Några andra användningsområden riktlinjer är:

· Din lån måste ha skrivits på eller före den 1 januari, 2009.

· Lånebeloppet kan inte överstiga $ 729.750.

· Hemmet ska vara en primär bostad.

· Din långivare måste vara på den godkända långivaren listan, och att lånet skall servas av Fannie Mae och Freddie Mac.

· Ditt hus betalning måste nu ligga på en siffra som är mer än 31% av din brutto månatliga inkomst. I denna siffra ingår även försäkringar, skatter och förening avgifter.

President Obamas Home Stimulus Package ger incitament till långivare att skriva dessa lån ändringar, så att de är motiverade. Men, kan du ansöka bara en gång, så du behöver för att få det rätt första gången. Bekanta dig med de krav och riktlinjer, samla dina dokument, och förbereda dina papper. Du kommer att behöva skriva en umbäranden brev, helst inte mer än 1 ½ sidor, beskriver den ekonomiska situationen du har befunnit dig i. Du måste också ge en budget som visar hur du kommer att hantera den nya betalningen.