prequalifying för en inteckning

Innan få en inteckning, konsumenter söker generellt förkvalificerades. Detta är processen för att ha en långivare titta på konsumentens kredit profil, skuld till tal, och därifrån göra en kvalificerad gissning om hur mycket pengar långivaren är villig att ge till konsumenten som ett hypotekslån. Detta görs vanligen innan konsumenten någonsin ens börjar titta på hus. För majoriteten av hem shoppare, bestämmer denna förkvalificering faktiskt prisintervallet på bostäder de kommer att fokusera på sina köpare agenter. Vad är mer, skyddar sådan prekvalificering konsumenter från att bjuda på ett hus bara för att bortse från, eftersom de saknar en långivare brev om att denna budgivaren är en allvarlig utmanare och anses kreditvärdiga av en långivare.

Blivande hem säljare vill se köpare som redan har ingått diskussion med en långivare är villiga att skriva ett hypotekslån för dem. Detta skiljer dessa konsumenter från andra som kanske inte kan säkra finansiering, och som – medan köparen och säljaren är bundna i en transaktion som i slutändan kommer att falla igenom – i slutändan bli ett dyrt misstag för säljaren som skickar andra skulle -vara köpare packning. Medan det finns ett antal av inteckning räknare på Internet, är det enda korrekta sättet att urskilja hur mycket pengar en låntagare kan kvalificera sig för genom diskussion med en faktisk långivare. När allt, även om låneregler är ganska standard för branschen, olika långivare som erbjuder olika lån.

Dessutom kan vissa långivare erbjuder inte vilka typer av lån som en konsument kan hitta mer lönsamma och som, på sikt, kan låta henne eller honom att köpa fler hus för pengarna. Detta gäller särskilt för låntagare som vill köpa mer hemma i början än de har pengar i det långa loppet, men – på grund av framtida tillväxt – räknar med att kunna ge de faktiska hus betalningar i framtiden. Sådana lån kan innehålla justerbar ränta inteckningar, betalningar ballong, och också låg ränta eller ränta endast lån som under korta tidsperioder erbjuder en uppsättning av betalningar lätt på plånbok. I vissa fall finns det även alternativa finansieringssätt som endast långivare verkligen vet om och kan ställa upp för sina kunder.

Prequalifying med en långivare är snabb och enkel. Hellre än att lämna in en hel låneansökan, behöver blivande låntagare helt enkelt att avslöja tillgångar, skulder, månatliga betalningar, intäkter från alla källor, och samtycker till att ha en kredit rapport dras. Långivaren kommer att utvärdera dessa siffror och bygger på skuld till tal och även de kravnivåer relevant för just finansinstitut erbjuda en siffra som visar den övre locket på lånet banken är sannolikt villig att erbjuda. I vissa fall kan de till och med gå så långt som att beräkna den ränta som konsumenten kanske måste betala för lånet, vilket ytterligare påverkar köpbeslut av framtida husköpare som är beredda att göra den största investeringen i livet.