pre-kvalificering eller lånelöfte

De flesta människor gör misstaget i att starta sin jakt efter en ny bostad genom att leta efter hem de gillar. Dock är det bästa startpunkt för att se hur mycket du kan betala för och som vanligtvis innebär mötet med en kredit-representant för att få lånelöfte för ett finansiellt lån.

När du arbetar med ditt lån specialist för att få lånelöfte, kommer hypotekslåneinstitutens granska av din inkomst och resurser samt villkoren för inteckning för att bestämma den specifika summan hypotekslån kommer du mer än sannolikt uppfyller kriterierna för. Detta talar snabbt du exakt vad din faktiska budget är.

När du startar hus shopping, förstå vad som är överkomligt från början sätter ramarna för ditt hem-köp strategi och kommer att hjälpa dig och din fastighetsmäklare bättre fokusera dina ansträngningar att hitta det bästa hotellet för dina surt förvärvade pengar.

prekvalificering vs lånelöfte

Donâ € ™ t gör misstaget att förutsätta fraser pre-kvalificering och lånelöfte är samma sak. De är inte, och skillnaden är viktig. När en bostad är redan kvalificerade, utför bolåneinstitutet en snabb kontroll för att fastställa hur stor bostadslån klienten kan hantera. Banken ser på frökällor på resultatet, vilka mängder och amorteringar på kortfristiga finansiella åtaganden, och hur mycket kapital som har avsatts för en handpenning. Kvalificerade nyckeltal är anställda på dessa siffror för att avgöra vilken del av din brutto månatliga intäkten kan användas för att betala för bostadslån och ingår utgifter. I grund och botten, när pre-kvalificerade, är lånet företaget uttrycker det skulle â € œmost likelyâ €?? godkänna köparen för beloppet. Vid slutet av dagen, är pre-kvalificering en approximation, ett slags intelligent gissning på vad kunden klarar av att betala för.

Pre-typgodkännande, dock går mycket djupare. Under hela förhandsgodkännande, ser lånet leverantören på och verifierar din skuld, inkomster, personliga besparingar, tillgångar och kredit profil för att garantera att du kan betala tillbaka lånebeloppet. När pre-kvalificering är ett slags utbildad uppskattning av buyerâ € ™ s uppköp energi, lånelöfte säger den potentiella gäldenären säkerligen skulle godkännas för banklån.

förhandsgodkännande metod

De pre-typgodkännande kretsar kring pappersarbete. Lånet tjänsten är att försöka validera hur mycket du gör, dina personliga besparingar och dina andra monetära tillgångar. Lånet tjänstemannen kommer att fråga efter ett intervall av poster som sträcker sig från lön stubbar till kontoutdrag uttalanden investering konto. Dessutom kommer lånet handlaren beställa en kredit historia för att kontrollera din kreditvärdighet.

Dina journaler sedan kommer att ses mot en mängd olika kvalifikationskrav, och, när det har fastställts att du uppfyller dem, kommer du att bli lånelöfte för inteckning. Din bank kommer att förse dig med en anmälan eller ett dokument som anger att du är lånelöfte för beloppet. Du € ™ ll också ges en god tro uppskattning med uppgifter om belopp och villkor för bostadslån, såsom avveckling kostnader och huruvida lånet har fastställts eller variabel.

en förhandlingsgrupp verktyg

I en fastighetsmarknad som denna, blir din lånelöfte brev en särskilt effektiv förhandlingar instrument. Även om det är allmänt accepterat att den nuvarande marknaden är en buyerâ € ™ s marknad, är hem säljare fortfarande är försiktiga med att acceptera erbjudanden, eftersom så många buyersâ € ™ finansiering bäst kan kallas â € œ tenuous.â €?? Det sista de behöver är ett erbjudande från en ägare som doesnâ € ™ t verkligen har de nödvändiga pengarna.

Att ha ett lånelöfte anmälan, kan ägaren har fullt förtroende att erbjudandet du gör kommer att bli en de kan lita på. Den typen av tillförsikt kan oftast resultera i en mycket glad finansiell transaktion för köpare och säljare alike.