pre-kvalificerade vs lånelöfte bolån

De som funderar på att köpa ett hem och de som säljer ett hem kan lätt missförstå dessa två termer. Det finns stora skillnader mellan de två begreppen, och det är viktigt för dig att förstå vad dessa skillnader är om du är i marknaden för att köpa ett nytt hem eller ditt första hem.

En pre-kvalificerad lån är där ett låneinstitut uppskattar det belopp som du har råd att låna. Detta görs utan att en kreditupplysning och baseras på den information som du ger det långivande institutet. Detta bör vara ditt första steg i hemmet köpprocessen. Detta är viktigt eftersom utan det du inte vet hur dyrt ett hus du har råd att köpa.

Komma redan kvalificerade håller du inga skyldigheter med utlåning. En annan fördel med att få redan kvalificerade är att de inte kontrollerar din kreditvärdighet. Många människor är omedvetna om att varje gång du har någon kontrollera din kredit, såsom låneinstitut, det faktiskt påverkar din kreditvärdighet. Tanken är att om din kreditvärdighet är ofta kontrolleras, men ingen lån tas ut eller beviljats, att man inte får ha kvalificerat sig för lånet och att du hade dålig kredit på tiden. Av denna anledning är det bäst att inte ha långivare kontrollera din kreditvärdighet mer något oftare än absolut nödvändigt. Att ta reda på hur mycket du är redan kvalificerade för, vilket är bara en grov uppskattning, ofta görs gratis genom låneinstitut.

Skaffa ett lånelöfte lån innebär att du faktiskt har lagt fram sitt pappersarbete till långivaren och att du begär lånet. I detta skede långivaren kommer att granska din kredit historia och kommer att meddela dig om det högsta belopp som de är villiga att låna ut för att köpa ett hem. Kreditinstitutet är skyldig att ge dig en uppskattning av lånekostnader och avgifter när du i förväg godkänts. Även om det är viktigt att veta att bara för att du är lånelöfte, har du faktiskt inte ingått ett juridiskt avtal med långivaren. Du behöver inte få ett hypotekslån genom långivaren, trots att du har lånelöfte. Det är vanligtvis en avgift i samband med slutförandet av pre-godkännandeprocessen, eftersom långivaren tillbringar en hel del tid på lånet pappersarbete och kontrollera din historia.

Att gå igenom prekvalificeringsprocessen också tillåter dig att jämföra långivare och deras räntor och villkor. Den prekvalificeringsprocessen kan du diskutera med långivaren några mål eller behov du kan ha om din inteckning. Kreditinstitutet kan då förklara dina lånemöjligheter och rekommendera den typ av inteckning som kan vara bäst lämpad för dina individuella behov och krav.

Den övergripande tanken är att en potentiell bostad kommer att få reda på den grova kostnadsberäkningen via få pre-kvalificerad; därifrån bostad kommer att titta på hus i denna prisklass och slutligen välja en som han eller hon vill köpa. När bostad har valt ett hus, väljer bostad en långivare och får lånelöfte och får reda på exakt hur mycket de kan få lån för.

Att vara lånelöfte är en stor fördel eftersom det visar att säljaren av huset som du menar allvar med att göra ett köp. Att vara lånelöfte kan du också agera snabbt när du hittar den perfekta huset. Du behöver inte vänta på tidsödande pappersarbete ska fyllas i och risker med huset som du vill köpa säljs till någon annan som redan har lånelöfte för ett lån.

Köpa ett hem ska inte vara en förhastade process. Köpa ett hem är vanligtvis den enskilt största köp som du kommer att göra i hela ditt liv. På grund av detta, bör du ta dig tid att lugnt besluta om den bästa hem och bästa alternativ inteckning för din situation. En typisk hem inteckning kan vara allt från 15-30 år, och som sådan, kommer det att vara med dig under en lång tid framöver. Slutföra processen för att få pre-kvalificerad och lånelöfte tar en hel del tid, så ju tidigare du börjar, desto snabbare kan du se hur mycket du har råd och som pris marknaderna för att handla ett hem.

Det rekommenderas att du fyller åtminstone steget att vara pre-kvalificering innan du börjar titta på hus som är till salu. Detta kommer att rädda dig och din fastighetsmäklare tid, genom att låta din fastighetsmäklare för att inte visa dig hem som du inte realistiskt råd att köpa.

Att köpa ett hem är ett viktigt beslut. Och som med allt i livet som är det viktiga, måste du ta dig tid och investera ansträngning att lära sig allt du kan, så att du kan göra det bästa möjliga beslut för din egen personliga situation.