portland bostadslån-jumbo lån

Bra dag vänner, och i dag kommer någon snälla göra något åt ??Portland hem jumbo lånemarknaden?

Den jumbo fastigheter lån marknaden definieras som ett lån på en enda familjens bostad där lånet är över $ 417.000. Dessa lån är allt annat än död runt om i landet, och om något inte förändras snart … ekonomer, bankirer inteckning och riktiga proffs egendom säger att det kommer att ha en betydande inverkan på hela bostadsmarknaden och totalekonomi.
Mer än fyra månader efter det att Obama administrationen lanserade sin plan bostäder räddning, de flesta långivare fortfarande inriktad på att skriva om hypotekslån för att göra dem mer överkomliga eller refinansiering överensstämmer lån (Under 417K) till ett bättre pris.

Dock är en demografisk som till stor del ignorerats av administrationen, bankirer och Wall Street: husägare med högre lån saldon. Jumbo lån!

De är inte kvalificerade för inteckning ändringar under huset räddningsplan. De kan inte få dagens låga räntor om de försöker refinansiera, och att lägga sten på skada med de nya “försiktiga långivare” extra försiktig med vem de lånar ut till, bara försöka sälja ett hem som kostar $ 500.000 till $ 900.000 eller mer dessa dagar.

I många fall, att hitta en köpare i Portland bostadslånet jumbo marknaden tar betydligt längre tid än för lägre pris hem, eftersom bankerna vill ha så mycket som 30% ner och sex månaders avbetalning i reserv. Ja, jag håller det fanns de som tog ut Jumbo lån under de senaste åren som inte hade råd med dem. När krediten var mycket löst, hade låntagaren bara att uppge sina inkomster utan att bevisa det. Det är en stor anledning till att vi är här i dag, men dessa människor är alla utom borta från landskapet genom avskärmning och vem är kvar? De ansvariga som faktiskt gör tillräckligt med pengar och var berättigade till ett större lån, men nu har fastnat på en hög takt.

Den Portland bostadslån marknaden översvämmad med högre jumbo lån för några år sedan på grund av de snabbt stigande bostadspriserna. Låntagare som ville de 3000 m² granit bänkskivor tvungen att betala uppemot 450k till 900k. Tillgången på dessa lån på marknaden var så rikligt att många människor drog fördel av dem och är nu i en tuff situation.

Nationellt oroliga jumbo bostadslån i 370 storstadsområden är just nu kännbara. Resultatet är en bostadsmarknad där försäljning och inköp av högre pris bostäder har kommit nästan till stillastående, och det är en situation som skulle kunna undergräva huset återhämtningen. Uppflyttningssignalen köpare (villaägare som vill köpa större, dyrare bostäder) blir utelåst av brist på finansiering. Alltför många osålda bostäder i toppskiktet på marknaden också kan pressa ned priserna för bostäder i mitten av prisintervallet. Den dominoeffekt saktar ner varje pris.

Vi måste ha en återhämtning i samtliga segment av Portland bolånemarknaden. Om high-end marknaden fortsätter att försvagas, de i mitten marknaden har att sänka priserna.
Det är dags för bankerna att vakna upp och inse att de flesta av Portland jumbo låntagarna bostadslån är mycket kreditvärdiga med hög kredit poäng, bra inkomster och gott om tillgångar som bygger på ansvar av sparande. Låt oss verkligen ge de ansvariga som en paus för en gångs skull i denna bolånekrisen.

Tills nästa gång,

scott